Ludovic Orban a anuntat ca PNL nu mai face blaturi cu PSD. Dupa doua zile, liberalii fac primul blat pentru a majora veniturile alesilor

politica

Senat, Camera Deputatilor, inceput, sesiune, PNRR, masuri fiscale, pensii speciale

Deputatul PNL Corneliu Olaru, initiatorul proiectului de lege privind pensiile speciale ale alesilor locali, sustinut de parlamentari de la toate partidele, cu exceptia USR, a anuntat marti ca PNL isi retrage semnaturile, afirmand ca liberalii sustin oricum majorarea pensiilor mici. Deputatul a anuntat ca el isi retrage semnatura, dar totusi va vota proiectul, deoarece nu il lasa sufletul sa fie impotriva alesilor locali.

„Cred ca s-a inteles gresit si vorbea cineva de pensii speicale. Eu n-am depus un proiect cu privire la pensiile speciale, era vorba de o indemnizatie de mandat de limita de varsta (…) Eu am zis ca Liga alesilor locali din Romania a sustinut mult si, de fapt, pe buna dreptate, ca ei au niste pensii foarte mici (…) Eu sa stiti ca n-am stiut decizia BEx al PNL, am depus-o (initiativa legislativa – n.r.) inainte de decizie. Noi, PNL, sustinem anumite pensii speciale la militari, la magistrati, asa cum isi doreste si UE, insa, ca am depus un proiect eu in calitate de fost primar, actualmente parlamentar, l-am depus la solicitarea primarilor din Romania. Daca stiam de BEx (…) cred ca nu depuneam in forma in care l-am depus. Sa nu se creada ca PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor. Sunt atatea inechitati cu privire la pensionari si cred ca, atunci cand vom initia un nou proiect de pensie, vom incepe cu pensiile cele sub 1.000 (de lei -n.r.) si ne vom duce si la pensiile alesilor locali”, a declarat deputatul PNL Corneliu Oral, initiatorul proiectului.

Acesta sustine ca el a propus o majorare de 0,25%, dar, de fapt, este de 25%. „Sa stiti ca nu m-am dus cu majorare foarte mare, m-am dus cu 0,25% (25% – n.r.) din salariul minim garantat. Ar veni in jur de 400 si ceva de lei pe mandat, deci nu a fost o suma asa de mare 400 de lei, si nu mai mult de trei mandate. Deci patru ori trei ar fi, hai sa spunem, in jur de 1.300 – 1.400”, a continuat acesta.

Deputatul spune ca un primar cu cinci mandate ar avea un venit de 1.403 lei pe luna si „lucreaza in interesul cetateanului”.

„Dupa cinci mandate, 1.403 lei pe luna. Avand in vedere ca primarul sau alesul local lucreaza in interesul cetateanului. Li s-au marit indemnizatiile, dar nu se ia in calcul punctul de pensie, pentru ca el nu are un salariu, el are o indemnizatie. De ce credeti dumneavoastra ca un primar, dupa 5-6 mandate, ia 1.403 lei? Pentru ca legea nu este corecta”, a continuat acesta.

Intrebat de ce a depus acest proiect de lege, in conditiile in CCR a declarat de doua ori ca fiind neconstitutionala o astfel de lege, Olaru a spus: “Ne-am referit putin si la decizia CCR, pentru ca era vorba de neconcordante si a fost candva un proiect de lege si se referea numai la primari si era discriminatorie”.

El sustine ca PNL nu mai sustine proiectul, dar va reveni cu unul nou.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: