Melescanu isi da arama pe fata: „Libertatea presei de la noi, din pacate, este un mare avantaj”

news

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat vineri, la Cluj, in cadrul unei dezbateri pe tema diplomatiei publice, ca libertatea presei romanesti reprezinta „o mare vulnerabilitate”, incluzand problema presei in contextul razboiului hibrid despre care Melescanu a declarat ca este o lupta pentru”a castiga mintile oamenilor”.

Teodor Melescanu a explicat ca in contextul „razboiului hibrid”, comunicarea strategica este importanta, el declarand in cadrul dezbaterii organizate de Universitatea Babes-Bolyai ca libertatea presei romanesti, „din pacate, este intr-adevar un mare avantaj, dar reprezinta si o mare vulnerabilitate”, scrie News.ro.

„Ne-am trezit cu teme cum ar fi razboiul hibrid in care libertatea presei de la noi, din pacate, este intr-adevar un mare avantaj, dar reprezinta si o mare vulnerabilitate. De aceea, comunicarea strategica devine tot mai importanta. Este evident ca noi, in Romania, nu putem determina presa sa spuna ceea ce vrem noi, in timp ce in alte societati autoritare presa este unul dintre principalele instrumente care promoveaza vesti false, tot felul de idei si care sunt o parte a ceea ce se intampla in lumea de astazi in cadrul razboiului hibrid”, a declarat Teodor Melescanu.

El a mai spus ca in prezent, „batalia adevarata este de a castiga mintile oamenilor”.

„La ora actuala, principala problema nu sunt armele, armamentele. Batalia adevarata este de a castiga mintile oamenilor. Daca vom reusi sa facem acest lucru, vom reusi sa ne realizam obiectivele pe care ni le-am propus”, a mai spus diplomatul.

Anterior in dezbatere, Teodor Melescanu a vorbit si despre planurile pe care Romania le are in domeniul politicii externe, el explicand ca Romania se afla intr-o „etapa foarte delicata”.

„Ne aflam intr-o etapa foarte delicata pentru noi. Incercam sa asimilam noile instrumente ale diplomatiei publice in promovarea intereselor noastre nationale si de asemenea incepem sa ne confruntam cu alte instrumente care apar si se dezvolta si care pentru noi sunt obiecte concrete de activitate. In perioada care urmeaza, Romania va fi implicata intr-o serie de proiecte foarte mari: de la Centenarul Marii Uniri, la presedintia CE, la candidatura de admitere in consiliul de securitate ca stat membru nepermanent si multe alte asemenea evenimente. Ele nu pot fi realizate, si macar asta am priceput, daca ne limitam strict la elementele diplomatiei traditionale. Avem nevoie si de diplomatie publica, si de comunicare strategica, avem nevoie de rezilienta”, a mai spus Mele;canu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: