Mesajul lui Ciolos dupa intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, in timp ce deasupra Romaniei se aduna nori negri

news

Dacian Ciolos se afla in aceste zile la Bruxelles, pentru discutii cu mai multi oficiali europeni. Intr-un mesaj pe Twitter, publicat luni, fostul premier ca Romania trebuie sa fie „credibila si implicata”.

„Am discutat cu @JunckerEU despre viitorul UE. Locul #RO este in nucleul dur al UE iar pentru a ajunge acolo trebuie sa fie credibila si implicata”, a scris Dacian Ciolos, pe Twitter.

Mesajul sau a fost insotit de o fotografie in care apare alaturi de Jean-Claude Juncker.

Invitata, luni, la Interviurile Europa FM, Corina Cretu, comisarul european pentru Politici Regionale, a declarat ca la Bruxelles exista temerea ca Romania sa nu ajunga precum Grecia.

”Domnul prim-ministru (Sorin Grindeanu – n.r.) i-a dat asigurari domnului Moscovici (Pierre Moscovici – comisar European pentru afaceri economice- n.r.) ca se fac calcule, astfel incat acest proiect ambitios de marire a salariilor sa se incadreze in final in acest deficit bugetar de 3 la suta. Comisia Europeana asteapta documentatia din partea Guvernului Romaniei.

In aceasta etapa suntem – in ce masura aceste mariri de salarii sunt sustenabile si se poate imbunatati viata oamenilor, in paralele cu mentinerea acestor reguli. Pentru ca am avut cazul Greciei si Comisia Europeana are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat in criza. E important sa nu ajungem si noi la fel. Bani, crestere economica avem. Dar sa vedem cat de sustenabile sunt aceste propuneri de mariri salariale, astfel incat sa nu intram pe procedura de infridgment, de a fi pusi sub observatie pentru felul in care depasim sau nu deficitul bugetar”, a spus Corina Cretu.

Citeste si: Acum recunosc, cand situatia devine grava: „Stiam ca acest program de guvernare nu poate fi realizat”/”Doamne fereste sa nu ajungem niciodata ca Grecia, ar fi catastrofal”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: