Meteorologii prelungesc codul portocaliu de ninsori abundente si viscol. Care sunt judetele cele mai afectate

news

Meteorologii au prelungit, miercuri dupa-amiaza, avertizarile Cod galben si Cod portocaliu de precipitatii abundente si vant puternic, in majoritatea regiunilor, pana vineri, la ora 14:00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 19 aprilie ora 16:00 — 20 aprilie, ora 9:00, va fi in vigoare avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, in 12 judete din centrul si nordul tarii (Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Brasov, Covasna, Buzau, Harghita, Bacau, Neamt si Vrancea). In zona Carpatilor Meridionali si Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zapada, vantul va avea intensificari cu rafale de 60 — 70 km/h, iar pe creste peste 80 — 90 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea.

De asemenea, in zona joasa de relief a judetelor Buzau si Vrancea vor fi ploi importante cantitativ si se vor cumula peste 50 l/mp.

Tot Cod portocaliu de ninsori va fi in intervalul 20 aprilie, ora 18:00 — 21 aprilie, ora 9:00, in cea mai mare parte a Moldovei, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent. Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50 — 60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi 70 — 80 km/h, viscolind zapada.

Conform prognozei de specialitate, incepand de miercuri, ora 16:00 si pana joi, ora 9:00, va intra in vigoare avertizarea Cod galben de precipitatii abundente si intensificari ale vantului in zona de munte, in Moldova, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv Bucuresti), Transilvaniei si a Maramuresului si in nordul Olteniei si al Dobrogei. Cantitatile de apa vor depasi 20 — 30 l/mp, iar pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, se vor cumula 50 — 60 l/mp.

La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada, iar local in Moldova, Transilvania si Maramures si trecator in zona deluroasa din sud, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 55 — 65 km/h.

Totodata, Cod galben de vreme rea va fi valabil in intervalul 20 aprilie, ora 9:00 — 21 aprilie, ora 14:00, in regiunile estice si centrale, unde cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp. In Moldova si Transilvania, treptat, vor predomina ninsorile, iar in zona deluroasa din sudul tarii, precum si in delta, vor fi precipitatii mixte. La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, indeosebi in regiunile estice, unde vitezele la rafala vor atinge 55 — 65 km/h.

ANM precizeaza ca vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile, iar in cursul noptilor de joi spre vineri, respectiv de vineri spre sambata, local, se va semnala bruma.

Screen Shot 2017-04-19 at 16.53.33

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: