Minciunile si manipularile inculpatului Andronic, expuse de un fost ministru al Justitiei

news

Si fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, demonteaza „dezvaluirile” lui Dan Andronic, intoxicari rostogolite la Antena 3 si Romania TV.

Inculpat penal si aflat in razboi cu DNA, Andronic a publicat un text in care sustine ca Danilet a preluat dosare din arhiva SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului de Justitie, si le-a predat Monicai Macovei.

Citeste si: „Andronic dezinformeaza”. Judecatorul Cristi Danilet desfiinteaza noile „dezvaluiri” ale patronului EVZ, preluate pe larg de RTV si Antena 3

”In mandatul meu nu s-a intrat in arhiva SIPA. Arhiva a ramas sigilata pe toata durata mandatului. Legat de ceea ce s-a intamplat pana in 2008, am cerut comisiei Chiuariu un raport pe care l-am trimis la CSAT”, scrie Predoiu pe pagina sa de Facebook.

El mentioneaza ca, ulterior, a facut o consultare scrisa interinstitutionala, o dezbatere publica si un proiect de lege, care prevedea preluarea arhivei SIPA de catre Arhivele Statului si pe care l-a trimis Secretariatului General al Guvernului.

”Remarc ca toti ministrii care mi-au urmat, Corlatean, Pivniceru, Ponta, Cazanciuc, Pruna, Iordache si, pana la aceasta ora, Toader, au subscris acestei proceduri, de vreme ce nu au schimbat-o”, incheie Catalin Predoiu.

Evenimentul Zilei a scris ca parte din arhiva SIPA – care ar contine de la 10.000 de dosare pana la 21.000 de documente, inclusiv 3.000 de dosare ale magistratilor – a fost copiata, iar unele documente au fost sustrase si chiar distruse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: