Moise Guran cheama romanii in strada, dupa votul de azi: „Mi-ar fi RUSINE sa ma uit in ochii copilului meu”

politica

Jurnalistul Moise Guran reia un text de acum o luna in care facea¬†apel la „revolta publica”. El este revoltat de votul unanim al parlamentarilor privind dezincriminarea conflictului de interese in ce priveste angajarea rudelor.

„Pai eu v-am avertizat cu o luna mai devreme… ce facem? Ticaie ceva! Uite ca nu mai ticaie… Time’s up!”, a scris Guran pe Facebook.

El a republicat un text in care cerea o revolta „pasnica, organizata, dar temeinica si bine tintita”.

„Acum am sentimentul ca razboiul impotriva coruptiei este pierdut, ca ne indreptam agale ca niste somnambuli spre o prapastie in care vom cadea. Dar, imi spun tot eu, poate ca nu vom muri, poate ca natie, cine stie cum, printr-o minune, o uriasa involutie ne va asigura apoi o evolutie pozitiva, un viitor mai bun, caci nimic nu devoaleaza mai bine monstruozitatile decat un dezastru si nimic nu activeaza eroii din oamenii obisnuiti decat o situatie de criza extrema.

Dar nu pot (n-am putut niciodata) sa accept resemnarea, mi-a fost intotdeauna teama sa-mi accept teama, iar acum imi dau seama ca mi-ar fi rusine sa ma uit in oglinda sau in ochii copilului meu daca as accepta ca razboiul e pierdut, daca as fi eu insumi un defetist asteptand sa-si inteleaga infrangerea.

Acest articol este asadar un indemn explicit si asumat la revolta publica! Una pasnica, organizata, dar temeinica si bine tintita”, a scris Moise Guran pe biziday.ro.

Guran a distribuit pe pagina sa de Facebook si o chemare la proteste de strada. Mitingul ar urma sa aiba loc sambata, pe 25 iunie, de la ora 18.00, in Piata Constitutiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: