Moise Guran indeamna la nesupunere civica. Cum va protesta jurnalistul fata de decizia guvernului de a mari acciza la carburanti

news

moise_guran_32241300

Jurnalistul Moise Guran si-a indemnat, joi, ascultatorii de la Europa FM sa treaca la actiuni de „nesupunere civica”. El este indignat de intentia guvernului de a mari acciza la carburanti.

„Romanii au fost pacaliti, una au spus in campania electorala, altceva se intampla acum. Cum am spus si in timpul protestelor din iarna, trebuie sa trecem la actiuni de nesupunere civica. Nu vreau sa indemn la incalcarea legii, cum ar fi sa fac apel la neplata taxelor, insa se pot gasi si alte modalitati. Eu voi protesta mergand cu metroul, nu voi mai merge atat de des cu masina, astfel incat sa dau mai putini bani pentru benzina”, a spus Moise Guran.

Acciza la carburanti va creste cu 0,16 lei pe litru la benzina si motorina, a anuntat ministrul Finantelor, Ionut Misa, in cadrul deschiderii sedintei de guvern.

O noua crestere va fi operata pe 1 octombrie, atunci cand acciza la carburanti va creste cu inca 0,16 bani pe litru.

„Am facut o analiza, acciza va creste, dupa cumn stiti, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere cu 0,16 bani pe litru pentru toate cele trei categorii de carburanti, si la 1 octombrie va fi o data cu care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru aceleasi trei categorii. Cresterea se produce in etape pentru a nu creea un soc la nivelul consumului, care poate genera cresteri de pret, automat scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat prin incasari mai mici”, a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa.

Efectul cumulat in pretul de la pompa se traduce intr-o crestere de 32 de bani pe litru, in cazul in care cresterea taxei se va regasi integral in pret.

Potrivit unui comunicat al Executivului, aceste niveluri ale accizelor pentru carburanti sunt valabile pana in anul 2022, inclusiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...
 • eium firea, psd, alde, udmr

  Cum ne aratam nesupunerea civica?
  Simplu, Moise: iesim in strada cu masini cu tot si blocam tot! TOT! Si nu mai plecam de acolo pana nu pleaca leprele astea la puscarie!
  Francezii asa fac atunci cand guvernul o ia razna cu preturile la combustibili sau cu varsta de pensionare: ies cate 3-4 milioane in strada, guvernul kk steagu instant si isi revine!

 • Rex Rabbit

  E mai bine şi pentru mediu.

 • Un guru’

  0,16 bani = 0,0016 lei.
  Ministrul Finantelor, Ionut Misa, probabil se pricepe la multe, doar la matematica nu. La ce sa-ti foloseasca matematica daca esti ministru?

 • kiss vasile iuliu

  Oferta speciala lucru pe net: din prima luna 1500 RON (lei noi) lunar rapid castig potential (ceea ce inseamna ca il primiti cu conditia sa obtineti rezultatele corespunzatoare), plus alte castiguri motivante. Lucrati in timpul liber. Oferim si contract care va garanteaza plata rezultatelor. Seriozitate. Trimiteti solicitare la adresa de email: vasileiuliu@gmail.com