Noi informatii de la DNA, procurorii anunta ca au in lucru inca un dosar in care este vizata Tel Drum. Dragnea si complicii sai au creat prejudicii uriase

news

Procurorii DNA au in curs de cercetare, la acest moment, un alt dosar in care firma Tel Drum este chiar pusa sub acuzare, pe langa dosarul in care a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea si a altor opt persoane, a declarat purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Ea a precizat ca in dosarul in care este urmarit penal liderul PSD prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz in serviciu si 20 de milioane de euro, bani obtinuti prin fraudarea fondurilor europene, informeaza  news.ro.

„Prejudiciile constatate pana la acest moment se constituie din doua sume – un prejudiciu din abuz in serviciu, aproximativ 30 de milioane de lei, si un prejudiciu de 20 de milioane de euro, bani obtinuti nelegal, ca urmare a fraudarii fondurilor europene. Un element important de precizat este ca felul in care se obtineau ilegal banii din finantare europeana presupunea falsificarea unor date insertate in proiectele tehnice. In principal, se trecea o cerinta ca metoda folosita la asfaltarea drumurilor sa fie una anumita, care permitea castigarea licititatiei de catre firma Tel Drum, pentru ca numai aceasta firma detinea un anumit utilaj care era trecut in caietul de sarcini. Este un utilaj care a fost preluat de la Consiliul Judetean. Initial, a fost cumparat din bani publici si dintr-un credit contractat de Consiliul Judetean si ulterior a fost trecut in proprietatea firmei Tel Drum”, a spus purtatorul de cuvant al DNA.

Intrebata cate dosare are in lucru DNA vizand Tel Drum, Livia Saplacan a spus ca la acest moment, pe langa dosarul in care a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui Dragnea, „este in curs de cercetare un alt dosar in care firma Tel Drum este chiar pusa sub acuzare”.

DNA a anuntat, luni, ca a inceput urmarirea penala a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


loading...

Comentarii: