O noua lovitura pentru fugarul Sebastian Ghita: S-a ales cu un alt mandat de arestare

news

Curtea de Apel Ploiesti a respins luni contestatia formulata de fostul deputat Sebastian Ghita fata de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva pe numele sau.

Instanta a dispus arestarea preventiva a lui Ghita si pentru constituire de grup infractional organizat, scrie Agerpres.

Potrivit deciziei postate pe portalul instantelor de judecata, magistratii au respins ca nefondata contestatia fostului deputat.

De asemenea, instanta a admis contestatia procurorilor DNA Ploiesti si a dispus arestarea preventiva a lui Ghita si pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, pe o perioada de 30 de zile, care se calculeaza de la data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, se arata in decizia citata.

„Retine si dispozitiile art.223 alin.1 lit.a Cod proc. penala ca temei juridic al arestarii preventive a inculpatului pentru toate infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala si s-a dispus arestarea preventiva a inculpatului. Dispune emiterea mandatului de arestare preventiva a inculpatului pentru savarsirea infractiunii de constituirea unui grup infractional organizat, prev. de art. 367 alin.1 Cod penal cu aplic. art.5 alin.1 Cod penal”, se precizeaza pe portalul instantelor.

Hotararea Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Tribunalul Prahova a dispus, in data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele fostului deputat Sebastian Ghita in dosarul in care acesta este cercetat de DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, spalare a banilor si constituirea unui grup infractional organizat.

Potrivit motivarii instantei, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Prahova a apreciat ca exista suspiciunea rezonabila ca Sebastian Ghita a comis sapte dintre cele opt infractiuni pentru care procurorii DNA Ploiesti au pus in miscare actiunea penala fata de inculpat.

„Judecatorul de drepturi si libertati apreciaza in sensul ca din probatoriul administrat in faza de urmarire penala de catre Ministerul Public, exista suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit 7 (sapte) dintre cele 8 (opt) infractiuni pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, respectiv 4 (patru) infractiuni de trafic de influenta si 3 (trei) infractiuni de spalare a banilor. In ceea ce priveste infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, (…) judecatorul de drepturi si libertati apreciaza in sensul ca nu sunt suficiente probe pentru a se dispune masura arestarii preventive, cea mai severa dintre masurile preventive prevazute de Codul de procedura penala”, se precizeaza in document.

Conform sursei citate, anumite aspecte referitoare la infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat nu sunt clarificate inca.

„Desi exista suspiciuni privind savarsirea acestei infractiuni, numeroase aspecte privind participatia penala, rolul in cadrul grupului infractional organizat, structura acestuia etc. nu sunt inca clarificate, motiv pentru care arestarea preventiva nu poate fi dispusa si ca urmare a savarsirii acestei infractiuni. In ceea ce priveste cele 4 (patru) infractiuni de trafic de influenta si cele 3 (trei) infractiuni de spalare a banilor, judecatorul de drepturi si libertati apreciaza ca exista suspiciunea rezonabila in sensul savarsirii acestor infractiuni de catre inculpat”, se mai spune in motivare.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, dupa ce acesta a disparut si nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, incalcand astfel termenii controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din Politie si Parchete.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: