Olguta Vasilescu, explicatie privind demisia: „Dosarul meu este o facatura politica oribila si cetatenii stiu, ca dovada scorul obtinut la alegeri”

politica

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat duminica, la Craiova, ca nu a renuntat la mandatul de primar al municipiului in favoarea celui de deputat si ministru pentru a obtine imunitate parlamentara, sustinand ca dosarul in care este acuzata de fapte de coruptie „este o facatura politica”.

”Nu exista imunitate parlamentara decat pentru declaratii politice. Restul este o gluma. Dosarul meu este in instanta si chiar cinci instante au spus ce spuneam si eu: ca dosarul meu este o facatura politica oribila si cred ca cetatenii si-au dat seama de acest lucru, ca dovada scorul obtinut la alegerile locale si la alegerile parlamentare”, a spus Olguta Vasilescu, in cadrul unei conferinte de presa in care si-a prezentat bilantul de primar al Craiovei.

Vasilescu a mai spus, referindu-se la acuzatiile aduse de procurorii DNA, ca daca ar fi pusa de zece ori in situatia de a reabilita fatadele blocurilor din sponsorizari, ar face acelasi lucru.

”De zece ori daca as fi pusa in aceeasi situatie, as face acelasi lucru, adica sa rog oameni din mediul de afaceri sa sponsorizeze, nu pe mine, ci orasul in care si ei locuiesc si pe care il vor si ei mai frumos. Si nu au fost doar firme care au avut legaturi cu Primaria Craiova. Toate cele patru infractiuni de luare de mita sunt in capital electoral. In traducere libera: daca populatia are incredere in tine, trebuie sa faci puscarie. Dar iata ca totusi judecatorii care au avut acest dosar in mana au spus ceea ce spun si eu de cateva luni: ca este o facatura oribila care trebuie sa se intoarca la DNA”, a adaugat ea.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 15 decembrie, sa trimita pentru a doua oara la DNA dosarul in care Lia Olguta Vasilescu este acuzata de coruptie. Decizia nu este insa definitiva si a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti. Initial, pe 7 octombrie, un judecator de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti a constatat ca rechizitoriul intocmit de DNA in acest dosar contine nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe stranse de anchetatori, respectiv declaratiile date de trei martori in fata ofiterilor de politie judiciara, deoarece acestia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmarire penala, precum si o declaratie data de denuntatorul Ionut Parvulescu. Tot atunci, judecatorii au stabilit ca Olgutei Vasilescu i s-a incalcat dreptul la aparare.

Ulterior, DNA a facut contestatie, admisa de Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a decis rejudecarea de catre Tribunalul Bucuresti a cererilor si exceptiilor ridicate de Olguta Vasilescu si ceilalti inculpati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: