Penalii l-au scapat pe Tudorel Toader. Care este rezultatul motiunii simple pe Justitie „PSD stapanul justitiei?! Chiar asa…”

news

Motiunea simpla pe Justitie „PSD stapanul justitiei?! Chiar asa…”, initiata de grupurile parlamentare ale PNL si USR, a fost respinsa, miercuri, de Camera Deputatilor. S-au inregistrat 104 voturi pentru, 162 impotriva si 7 abtineri.

Dezbaterea motiunii simple a avut loc in sedinta de marti, fiind prezent si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

In motiune, PNL si USR ii solicitau ministrului Tudorel Toader sa nu promoveze in forma prezentata modificarile la legile Justitiei, sustinand ca exista o „agenda ascunsa”.

„In domeniul reformarii Justitiei, PSD a inceput actuala guvernare cu stangul. Este inca viu in memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Doar reactia prompta, de la inceputul lunii februarie a.c., a societatii civile, a multor institutii si organizatii profesionale sau neguvernamentale si a opozitiei parlamentare a facut ca acest act normativ sa fie abrogat imediat”, au precizat semnatarii textul motiunii.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a respins, marti, in plenul Camerei Deputatilor, acuzatiile formulate in motiune. El a spus, referitor la acuzatia de lipsa de transparenta in initiativa de modificare a legilor Justitiei, ca aceste schimbari se impuneau, avand in vedere ca legislatia dateaza din 2004, dar si o solicitare de actualizare in domeniu venita in 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: