Pensionara (75 de ani), fosta profesoara de romana, alaturi de protestatarii din Sibiu: „Banii primiti in plus la pensie nu reprezinta esenta democratiei. Oricum nu vor acoperi cresterile de preturi”

news

Printre protestatarii care se afla de peste 72 de ore in fata sediului PSD din Sibiu au inceput sa apara si oameni in varsta, impresionati de modul in care tinerii se lupta pentru justitie. O pensionara in varsta de 75 de ani le-a adus ceai si a avertizat ca „daca vor inhata si justitia, atunci s-a terminat cu democratia”.

Dialogul dintre fosta profesoara de limba romana si protestatari a fost surprins de catre jurnalistii de la pressone.ro.

„Decanul de varsta al adunarii, Ileana Filep, de 75 de ani, vorbeste despre esenta democratiei. A fost profesoara de limba romana, iar acum este pensionara. Am intrebat-o de ce simte nevoia sa protesteze, din moment ce coalitia de la putere a marit pensiile. Ne-a explicat ca asta, banii, nu reprezinta esenta democratiei. Si ca o marire de 5-10% nu va acoperi facturile crescute de gaz, curent si preturile crescute la alimente.

Si-a amintit cum, in 1989, a iesit pe strazile Sibiului pentru libertatea de a vota si de a avea opinii. A citit pe internet ca oamenii stau pentru speranta si a venit si ea.

‘Au Guvernul, deci puterea executiva. Au Parlamentul, deci si puterea legislativa. Si acum vor sa inhate si justitia. S-a terminat atunci cu democratia! Noi care am crescut in comunism am auzit multe cu democratia populara, dar era o deturnare totala de sens, si am inteles ca democratia e echilibrul puterilor in stat. Se vede ca PSD-istii nu au invatat aceasta lectie’, spune ea. Si are incredere ca lucrurile vor merge bine pentru Romania, in viitor”, scrie pressone.ro.

Zeci de tineri protesteaza continuu de peste 72 de ore in fata sediului PSD din Sibiu fata de maltratarea legilor justitiei. Proteste similare au inceout sa aiba loc si in Cluj, Brasov, Constanta si Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: