Ponta are informatii, de ce Guvernul PSD intentioneaza sa desfiinteze aplicatia Clever Taxi si sa blocheze Uber: „Prietenii stiu cine sunt proprietarii din umbra ai marilor firme de taxiuri”

politica

Fostul premier Victor Ponta anunta ca este utilizator al platformei Uber si avertizeaza Guvernul sa nu desfiinteze aplicatiile de taxi pentru telefone mobile prin ordonanta de urgenta.

„Fac parte din acest milion de romani care au cont si folosesc Uber / este un mijloc modern de transport urban specific marilor orase – are mari avantaje pentru utilizatori si asigura venituri suplimentare pentru niste oameni care muncesc cinstit /

Doamna Dancila ar trebui sa faca un exercitiu de ‘imaginatie’ despre ce insemna ca de maine in Bucuresti sau Cluj toti cei care merg la munca sau la intalniri in oras sa foloseasca masinile proprii !!! De parca avem drumuri si parcari prea multe!

Sunt de acord ca activitatea acestor platforme moderne poate si trebuie sa fie imbunatatita / dar NU interzisa si NU prin ordonante de urgenta ci prin legi dezabatute in Parlament/ si pentru interesul oamenilor din orasele mari si NU pentru proprietarii din umbra ai marilor firme de taxiuri ( ‘prietenii’ stiu cine ) care vor sa-si elimine competitia folosind influenta politica pe care o au asupra Guvernului!”, a scris Ponta pe Facebook.

Un proiect de modificare a Legii Taximetriei ar putea aduce toate aplicatiile prin care se comanda masini, inclusiv UBER si Taxify, sub controlul firmelor de taximetrie.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Taximetriei a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale pe 18 mai, potrivit anuntului oficial. Nota de fundamentare indica clar ca scopul e acela de a reglementa aplicatiile de ride-sharing: “prevederile actuale privind activitatea de dispecerat taxi permit prestarea in fapt, a acestei activitati fara autorizatiile prevazute de lege, fiind dezvoltate aplicatiile taxi, care functioneaza intocmai ca niste dispecerate taxi. Datorita acestor aplicatii taxi, concurenta pe aceasta piata este denaturata prin comercializarea acestor aplicatii taxi, fara acordul transportatorilor autorizati de taxi si/sau a dispeceratelor de taxi.”

Concret, este vorba de 2 mari modificari in Legea Taximetriei. Pe de o parte, aplicatiile pentru comenzi de taxi nu vor putea fi gestionate decat de dispecerate autorizate si vor trebui sa poarte numele acestor dispecerate. In al doilea rand, taximetristii nu vor putea sa isi desfasoare activitatea in alta localitate decat cea unde au obtinut autorizatia, in conditiile legii modificate.

De asemenea, ar urma sa fie eliminata din articolul 55 al legii, punctul 3, litera h sintagma ”in mod repetat”. Aceasta se referea la sanctionarea celor care fac taximetrie ilegal si care nu puteau primi amenda de la 1.000 la 5.000 de lei decat dacat daca fapta era comisa ”in mod repetat”.

Fiind vorba de o Ordonanta de Urgenta, aceste modificari pot intra in vigoare fara a trece prin Parlament. Ele vor fi in dezbatere publica timp de 10 zile, apoi trebuie doar sa fie adoptate de Guvern si publicate in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: