Premierul Tudose ii ironizeaza pe cei care au pretentia ca programul de guvernare sa fie „respectat la virgula”, asa cum a promis Liviu Dragnea

news

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, ca PSD ramane in continuare un partid mare, cu personalitati multiple, iar contradictiile interne reprezinta un factor de progres care a condus la elaborarea unui program de guvernare pe patru ani de zile.

Potrivit prim-ministrului, programul de guvernare, chiar daca este adaptat in functie de realitatile la zi, va fi respectat la nivel de principii, astfel incat Romania sa devina un stat puternic si respectat.

„Foarte bine, e un partid mare, nu e un partid de patru oameni care, stiti, sa doarma in sincron, sa manance in sincron. Tocmai de aici vine plusvaloarea generata si pe care o are PSD-ul. Un partid mare, cu personalitati multiple. Si contradictiile interne sunt factor de progres. Sunt in regula, atata vreme cat sunt ca factor de progres, dezbatere, plecam de la premisa ca nimeni nu emite axiome (…) Multitudinea de idei e factor de progres. Si, uitati, acest progres s-a materializat in acel program de guvernare, s-a materializat in castigarea increderii romanilor si va spun ca suntem pe cale sa recuperam intarzierile din prima parte a guvernarii si sa intram in grafic”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV, intrebat cum „simte partidul” in acest moment.

Premierul a adaugat ca schimbarile produse in programul initial anuntat de PSD sunt „normale” si tin de „o adaptare la realitate”.

„Fiindca, daca nu mai adaptam niciodata nimic, astazi eram guvernati de sistemul penal, daca vreti, al legii celor 12 table de la romani, sau la Codul lui Napoleon. Nu, in fiecare zi, unele lucruri le adaptezi. (…) Daca lucrurile se schimba in jur, pai, te adaptezi si tu un pic, (…) te asezi intr-o pozitie care sa-ti maximizeze tie sansele. E un program pe patru ani, principiile raman. Noi am spus ca vrem sa creasca Romania, romanii mai bine, Romania un stat puternic, sa reindustrializam, sa marim nivelul de trai foarte mult pentru ca avem un decalaj foarte mare fata de partenerii din UE, un stat sigur, un stat respectat”, a declarat Tudose.

Imediat dupa alegeri, Dragnea a declarat ca programul de guvernare va fi respectat „la virgula”.

„Dupa ce am luat act de victoria PSD-ului de duminica, am dat dispozitie colegilor mei sa redacteze programul de guvernare in forma (…) oficiala care va trebui sa fie depusa la Parlament si care fi prezentata de candidatul pe care PSD il va propune. Tot ceea ce am promis si am prezentat, fara exceptie, in timpul campaniei electorale va fi respectat la virgula. Orice masura, orice cifra, orice actiune care a fost prezentata si care a fost prinsa in programul nostru de guvernare va fi respectata fara niciun fel de ezitare”, a declarat Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: