„Prezumtia de nevinovatie nu functioneaza in politica”. Presedintele s-a saturat de scandalurile provocate de PSD, ce va face daca Tudose este schimbat

politica

Presedintele Klaus Iohannis a sugerat, joi, la Craiova, in prezenta lui Mihai Tudose ca ar putea refuza o noua nominalizare pentru functia de premier din partea PSD daca si actulul prim-ministru este schimbat.

„Daca si acest Guvern ar cadea, atunci, cu siguranta, ar trebui sa imi pun intrebarea, extrem de serios, daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

„Eu cred ca premierul e de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta. La aproape un an de la castigarea alegerilor, asteptam ca PSD sa vina cu rezultate tangibile pentru romani. Daca e nevoie de o remaniere pentru asa ceva, atunci remaniere sa fie”, a adaugat Iohannis.

„Nu vad nicio piedica, daca se doreste, se poate pune in practica o guvernare care aduce rezultate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Presedintele a raspuns ferm teoriile vehiculate de lideri din PSD, potrivit carora ministrii acuzati de DNA beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

„Nu ma intereseaza daca primesc demisii sau demiteri, important e sa avem o echipa guvernamentala care nu are probleme de integritate. Important e sa existe o echipa guvernamentala care sa nu aiba probleme de integritate. In ceea ce priveste persoanele cu probleme penale, aceste persoane nu au ce cauta in functiile statului. In politica nu exista prezumtia de nevinovatie asa cum exista in justitie. Pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea. In fata justitiei exista aceasta prezumtie de nevinovatie. Cum sa creada romanii intr-un Guvern daca acolo exista persoane suspecte sau cercetate? Pe mine nu ma convinge un om care imi spune acest lucru. Un guvern trebuie sa fie format din oameni curati, integri, punct!”, a spus raspicat Iohannis.

Intrebat daca a vorbit cu Liviu Dragnea si C. P. Tariceanu, Klaus Iohannis a raspuns ca: „Nu, nu am vorbit in ultimele zile.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: