Primul roman care a votat, in Noua Zeelanda, are un mesaj de transmis: „Puie Monta”

politica

Ministerul Afacerilor Externe a prezentat imagini cu primul roman care a votat in cadrul alegerilor parlamentare. Acesta si-a exprimat optiunea intr-o sectie de votare din Noua Zeelanda. „Avem 1-0 in lupta contra celor de la PSD”, a scris acesta apoi pe Facebook.

Romanul se numeste Cristian Iacob.  „…nu cu mult timp in urma, intr-o galaxie relativ indepartata. Primul vot de pe planeta. Am decis ca #amcucine. Avem 1-0 in lupta contra celor de la PSD. Asa ca, la treaba Romania”, a scris Iacob pe Facebook.

Mesajul sau a fost imediat inteles de catre utilizatorii de Facebook.

Votul la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor a inceput in strainatate la Auckland, Noua Zeelanda, la ora 20,00, ora Romaniei (ora 07,00 ora locala), in sectia nr. 18, cea mai indepartata sectie de vot organizata in afara granitelor Romaniei, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), remis AGERPRES sambata seara.

Potrivit sursei citate, in ansamblu, votul in strainatate se va desfasura pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din Romania, procesul electoral din strainatate se va incheia luni, 12 decembrie 2016, la ora 07,00 (ora Romaniei), pe Coasta de Vest a SUA (sectiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas si Portland) si la Vancouver in Canada.

„Pana se vor deschide sectiile de votare din Romania, romani din 34 de state vor fi inceput deja sa voteze. Odata cu votul din tara noastra, va debuta votul si pentru romanii care se afla in alte 16 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Conform legii, scrutinul se va derula in intervalul orar 07,00-21,00 (ora locala)”, se mai arata in comunicatul MAE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: