Protest extraordinar al sibienilor in fata sediului PSD, luni la pranz. Zeci de oameni stau aliniati in tacere in fata cladirii si ii filmeaza. Cum au reactionat pesedistii – Video

news

Zeci de sibieni se afla, luni, la pranz, in fata sediului PSD cu telefoanele in maini si filmeaza geamurile in spatele carora se afla liderii PSD. Ei intentioneaza sa stea acolo timp de 24 de ore.

„Ce facem? Sit-in-ul este una dintre formele non-violente de protest. Vrem sa ne facem vocea auzita de catre cei care ar trebui sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei si care decid zilele acestea viitorul sistemului judiciar din tara noastra.

De ce? In ciuda tuturor avertisementelor venite din partea Departamentului de Stat al SUA, al ambasadorului SUA, al diverselor asociatii de magistrati din Romania si al media, parlamentarii romani voteaza zilele astea un pachet de legi din sfera justitiei prin care efectiv arunca in aer lupta anticoruptie si lezeaza independenta actului de justitie, subordonand-ul politic.

Ce poti face tu? Sa ni te alaturi in fata sediului PSD din Sibiu, in data de 11 decembrie, incepand cu ora 12:00. Vrem sa fim o prezenta constanta in fata sediului pentru a arata care este pozitia societatii civile. Se va sta in functie de posibilitatea fiecaruia, important e sa ne facem vocea auzita, pentru ca suntem in ceasul al 12-lea. Acum ori niciodata, e vorba despre prezentul si viitorul multor generatii. Nu putem astepta sa vina altii sa ne rezolve problemele, trebuia sa ne implicam”, este descris evenimentul pe Facebook.

Mai multi sibieni si-au adus si scaune, instalandu-se in frig in fata cladirii.

Cei aflati in sediul PSD au tras draperiile la ferestre.

Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei, condusa de social-democratul Florin Iordache, a adoptat luni, cu 14 voturi ”pentru” si 5 voturi ”impotriva”, un raport de admitere pentru legea 304/2004 privind organizarea judiciara, urmand ca actul normativ sa fie inaintat plenului Camerei Deputatilor. Cele mai importante modificari aduse de comisie legii privind organizarea judiciara privesc infiintarea unei directii speciale pentru investigarea procurorilor si judecatorilor, inasprirea conditiilor pentru a ajunge procuror DNA sau DIICOT si obligativitatea ca procurorul-sef al DNA sa obtina avizul CSM daca vrea sa infiinteze servicii teritoriale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: