PSD s-a sucit, nu mai e „gaura” asa cum zicea Dragnea. Ministrul PSD al Finantelor: „Eu n-am pronuntat niciodata ‘gaura'”

opinii

Ministrul de Finante, Viorel Stefan, sustine ca PSD isi va tine promisiunile din programul de guvernare „la virgula”, in ciuda miliardelor lipsa pe care le-a constatat la buget. El a acuzat marti ca a fost o “minciuna grosolana” a guvernului Ciolos cand spunea ca tara merge bine si a spus ca anul trecut trebuia facute rectificari negative, nu pozitive. 

Ministrul a spus ca nu este vorba de o „gaura” la buget, cuvant pe care el nu l-a pronuntat niciodata, ci despre o „supraestimare” a veniturilor care vor fi realizate. Stefan spune ca aceasta supraestimare s-a facut „din ratiuni politicianiste, ceea ce este greu de explicat cum a putut un guvern tehnocrat sa aiba un astfel de comportament”, insa analiza o va face mai departe Curtea de Conturi.

Ministrul de Finante asigura ca Guvernul va respecta „la virgula” si „fara rabat” programul de guvernare, care acum reprezinta „norma legala pentru noi” si in acelasi timp „cu siguranta ne vom incadra in deficitul de 3%”.

Viorel Stefan a anuntat ca maine il va insoti pe premierul Grindeanu la intalnirea pe care o va avea la Cotroceni cu Klaus Iohannis.

„Maine la 15 ne intalnim cu presedintele, de fapt premierul va avea o intalnire cu presedintele. Voi fi si eu acolo. Sigur, pana maine la ora 15 ne vom stradui sa avem foarte bine conturate toate argumentele care sa demonstreze ca proiectia noastra atat pe venituri, cat si pe cheltuieli si mai ales viziunea privind indicatorii macroeconomici. Vom adopta un proiect bugetar sustenabil cu incadrarea in deficitul de 3%”, a spus ministrul Finantelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: