Raluca Pruna, uluita de o noua grozavie de la Antena 3: „Iarta-ne Doamne, ca nu stim ce facem. Nu gasesc nimic altceva de spus…”

politica

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, este ingrozita de emisiunea de la Antena 3 in care s-a refacut procesul lui Iisus. 

„Am crezut ca le-am vazut pe toate. La o emisiune pamflet vad insa, cu stupoare, ca pe un post tv s-a dezbatut procesul lui Iisus. Really? O prezentatoare amesteca cuvinte de-a valma. Coruptie si manipulare e ceea ce trebuie sa retinem, firele rosii cu care sa prindem in mreje pe cei care fac ratingul. Concluzia e lumeasca, prea lumeasca si arunca toata metafizica grava a Invierii in istoria noastra mica: ‘cel mai nedrept proces din istorie’. Raman perplexa si cu intrebari: istoria cui? A creatiei intregi? A feliei de creatie pe care o putem cuprinde cu limitarile noastre?

Totul se desfasoara cica dupa un concept al unui avocat cu drept de practica in Romania, in anul Domnului 2017. Propun si alte teme filosofice pentru urmatoarea Inviere: e just/drept ca multimea sa aleaga un talhar si sa sacrifice pe Domnul? A fost multimea manipulata? Daca da, e ‘democratic’ rezultatul? Daca nu, suntem tinuti de tot ce decide o majoritate (vremelnica)? Exista limite ale acceptarii deciziei majoritatii? Care sunt acestea?

Iarta-ne Doamne, ca nu stim ce facem. Nu gasesc nimic altceva de spus…”, a scris Pruna pe Facebook.

Procesul a fost ilustrat cu… secvente din filmul lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazareth, scrie Pagina de Media. Analiza erorilor juridice a fost facuta de „specialistii” invitati de Antena 3 in studio: Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca, ucigasul Elodiei, preotul Ionut Mavrichi si, prin Skype, Chris Terhs, preot greco-catolic stabilit in Statele Unite.

1

Iata cateva dintre „viciile” numarate de Antena3:

  • „Procesul nu a fost organizat potrivit procedurii clasice”,
  • „Decizia de a-l omori a fost luata antrior pentru aspecte politice si economice”,
  • „la arestare s-ar fi folosit o procedura care se aplica celor care erau acuzati de talharie”,
  • „nu era permisa arestarea in timpul noptii, judecata trebuie sa se faca in timpul zilei”,
  • „vedem pe iuda cum vine cu cum garzile sa-l ia pe Iisus din gradina Ghetsimani, noaptea. Este o incalcare a legii”
  • „Iisus spune ca au venit la el cu ciomege, asemenea unui talhar, acesta era un alt viciu de procedura, pentru ca ei aveau nevoie, inainte sa-l retina, sa-i comunice ce acuzatii i se aduc. Este aceeasi situatie care se intampla si in codul de astazi din Romania”, explica Chris Terhes.
  • „Iisus Hristos a fost luat cu garzile preotilor, mascatii din ziua de astazi”, le explica realizatoarea TV telespectatorilor.
  • „L-au legat si l-au adus in plina noapte la Anna. Dupa legea romana, o persoana nu poate sa fie judecata intr-un loc inchis. Sunt locuri anume desemnate. Judecata trebuia sa se faca in timpul zilei.”
34

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: