„S-a luptat sa puna penali pe listele ALDE!”. Daniel Constantin, dezvaluiri despre actiunile si orgoliile penibile ale colegului Tariceanu

news

Razboiul din ALDE iese din ce in ce mai urat la suprafata. Dupa ce Calin Popescu Tariceanu a spus ca Daniel Constantin l-a santajat in legatura cu depunerea listelor ALDE la alegerile parlamentare, aceasta fiind prima sincopa a relatiei dintre cei doi, Daniel Constantin a revenit cu precizari.

Acesta a declarat, la Realitatea TV, c a parasit reuniunea de duminica a conducerii ALDE dupa ce a vazut ca exista o incerare „abuziva” de preluare a puterii in partid. El il critica pe Tariceanu pentru ca se consulta prea mult cu Dragnea si pentru ca s-a luptat pentru penali cand s-au facut listele cu candidatii la alegeri. Constantin a explicat ca se poate spune ca l-a santajat, dintr-un anumit punct de vedere, pe Calin Popescu Tariceanu. Mai exact, el a zis ca a vrut sa puna oameni buni pe listele pentru parlamentare.

„Daca domnul Tariceanu numeste santaj… inseamna ca da, l-am santajat. Cu ce l-am santajat? L-am santajat in a sustine oameni de calitate pe listele pentru parlamentare. Noi am avut o prevedere in statut ca toate listele pentru parlamentare sa fie semnate de cei doi copresedinti.

Nu am fost niciodata de acord sa promovam oameni, chiar daca uneori se mai fac si concesii, care nu corespund profilului pe care noi vrem sa-l punem in politica. La momentul acela, i-am propus domnului Tariceanu sa nu ne mai punem noi primii pe liste, adica sa nu mai tragem noi partidul, ci sa-l impingem. I-am propus ca eu sa fiu pe locul trei la Camera Deputatilor, iar el, pe locul doi, la Senat. Nu s-a acceptat acel lucru.

I-am zis: ‘ok, dar nu sunt de acord cu anumiti oameni’. Eu l-am sustinut pe domnul Sorin Cimpeanu. Am propus si pe un alt rector in detrimentul domnului Daniel Barbu. Aici este durerea cea mai mare a domnului Tariceanu. Daniel Barbu este un om de valoare, dar am considerat ca dupa experienta de la primarie, nu este indicat. Au fost si alte cazuri, de exemplu, cu Tudor Ionescu”, a zis Daniel Constantin.

Intrebat daca pleaca din ALDE sau din Guvern, Daniel Constantin a raspuns: „Am discutat si cu domnul Grindeanu si l-am asigurat ca indiferent de ce s-a intamplat in ALDE, noi vom sustine Guvernul Grindeanu. Eu de 7 ani de zile fac parte dintr-un partid, singurul din care am facut parte (…) Nu se pune problema sa plec din ALDE, raman aici. Nu plec din casa mea”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: