Realitatea TV anunta o „paruiala” la varful PSD intre Dragnea si Olguta Vasilescu chiar inainte de marele miting. Motivul arata cat de disperati sunt dupa imagine

politica

Surse citate de Realitatea TV sustin ca  Liviu Dragnea si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, s-au certat rau pe Legea Pensiilor. Insa nu continutul legii ar fi motivul disputei, ci dorinta fiecaruia de a fi primul care prezinta legea la televizor.

Olguta Vasilescu este cea care pana la urma a castigat in conflictul cu seful PSD. Ministerul Muncii a anuntat, joi, ca ministrul Vasilescu va prezenta legea, vineri, de la ora 12.00, in cadrul unei conferinte de presa. Mentionam ca tot vineri are loc si marele miting de protest a Diasporei.

Miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, au discutat in Parlament forma finala a legii pensiilor. Impactul bugetar, pe care il va avea legea pensiilor, se ridica la cateva zeci de miliarde de lei. Dintre cele 5 milioane de pensii vor fi recalculate aproximativ 1 milion.

Dupa ce proiectul va fi prezentat, va sta in dezbatere publica o luna de zile. Guvernantii si-au propus ca proiectul sa intre in circuit parlamentar incepand cu luna septembrie pentru a fi adoptat cat mai repede.

Ministrul Muncii a dat asigurari ca nicio pensie nu va scadea, iar varsta de pensionare nu se va modifica. Initial, au existat trei formule de calcul, iar in urma simularilor a fost aleasa una.

„Este o lege capitala si cred ca toata lumea intelege acest lucru. E o lege la care s-a lucrat foarte mult, pe care PSD si-a dorit-o foarte mult sa iasa intr-o forma buna. Sigur ca vom auzi tot felul de critici”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Stagiul de cotizare complet ramane la 35 de ani. Pentru a se pensiona cineva fara niciun fel de penalizare, trebuie sa aiba 65 de ani, plus 35 ani stagiu complet de cotizare”, a mai spus Olguta Vasilescu.

„Pensia va fi egala cu numarul de puncte X VPR, VPR-ul este valoarea punctului de pensie, valoarea punctului de referinta, impartit la 25, 25 care este un parametru determinat de vechimea medie din ultimele 4 legi ale pensiilor. Ei bine, VPR-ul va fi 1.875 la nivelul anului 2021, cat va insemna punctul de pensie atunci, impartit la 25, deci da cifra de 75, care va fi 75 de lei. Apoi, numarul de puncte inseamna suma punctajelor anuale. Deci se inmultesc acestea – nr. de puncte si cu valoarea punctului de referinta. Si am luat si un exemplu, ca sa fie si mai usor de priceput pentru toata lumea – 40 de puncte, sa zicem, ori 75, care este VPR-ul, exista o pensie de 3.000 de lei. Din toate calculele pe care le-am facut pana acum, pensiile se dubleaza in cei 4 ani”, a spus ministrul Muncii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: