S-a aflat cine este noul lider al ISIS – un francez. Moartea lui Al-Baghdadi a bulversat organizatia jihadista

externe

Jalaluddin al-Tunisi, seful factiunii din Libia a gruparii teroriste Statul Islamic (ISIS), este cel mai probabil sa devina noul lider al ISIS dupa moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, a relatat sambata postul de televiziune saudit Al Arabiya, citat de Xinhua.

Al-Tunisi este unul dintre cei mai importanti candidati la „succesiunea” lui Al-Baghdadi, in conditiile in care gruparea terorista cauta sa supravietuiasca si chiar sa se extinda rapid in Africa de Nord dupa esecurile inregistrate in Irak si Siria, a transmis Al Arabiya, citata de Agerpres.

ISIS a confirmat moartea lui Al-Baghdadi, care ar fi fost ucis intr-un raid al aviatiei ruse in Siria, potrivit unei informatii difuzate marti de agentia de stiri irakiana Al-Sumaria News.

Gruparea terorista are nevoie disperata de un nou lider. Potrivit Al Arabiya, in prezent nu mai sunt prea multi lideri ISIS in viata, iar Al-Tunisi este unul dintre cele mai importante nume, capabil sa-i succeada lui Al-Baghdadi.

Al-Tunisi, al carui nume real este Mohamed Ben Salem al-Ayouni, s-a nascut in 1982 in regiunea Masaken din provincia Sousse, din Tunisia. A emigrat in Franta in anii 1990 si a obtinut cetatenia franceza, iar dupa Primavara Araba s-a intors in Tunisia natala.

In 2011, Al-Tunisi s-a dus in Siria pentru a lua parte la razboiul civil din aceasta tara. In 2014, el a anuntat ca se alatura ISIS. Al-Tunisi a fost un apropiat al lui Al-Baghdadi, care l-a numit anul trecut lider al ISIS in Libia, deoarece l-a crezut capabil sa castige batalii si sa mentina relatii bune cu alte grupari extremiste din Africa de Nord, a mai relatat Al Arabiya.

Africa de Nord se afla in fruntea regiunilor in care ISIS incearca sa se extinda. Libia, mai ales sudul nesigur al acestei tari, ofera adapost teroristilor, deoarece ei pot actiona liber aici si pot face rost de bani din contrabanda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: