Selfita, o boala psihica grava? Care este de fapt adevarul

life

Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) a confirmat in mod oficial ca crearea autoportretelor prin fotografiere, cel mai des pentru a fi postate pe retele de socializare, este o tulburare mintala, sustine The Adobo Chronicles. Articolul a devenit viral si printre romani.

Astfel, afectiunea se numeste „selfita” si este definita ca dorinta obsesiv-compulsiva de a face fotografii cu sine insusi si de a incarca fotografiile in retele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stima de sine.
Conform deciziei Asociatiei Americane de Psihiatrie, exista trei niveluri de tulburari:

1. Selfita borderline – atunci cand te fotografiezi pe tine insuti cel putin de trei ori pe zi, dar nu posteaza fotografiile pe retelele de socializare;
2. Selfita acuta – cand te fotografiezi cel putin de trei ori pe zi si posteti fiecare fotografie pe retelele de socializare;
3. Selfita cronica – cand ai o dorinta incontrolabila de a te fotografia si a posta pe retele de socializare mai mult de sase selfie-uri pe zi.

Insa devarul este altul. Articolul este de fapt o parodie, publicatia americana fiind specializata pe stiri false menite sa atraga atentia.

Chiar daca „selfita” este doar o gluma, psihologii atrag atentia ca obsesia pentru aceste poze poate ascunde tulburari psihice reale si grave, precizeaza descopera.ro.

Persoanele care isi fac frecvent selfie-uri sunt mai neincrezatore in propriile forte, au o parere proasta despre propriul corp si nu sunt comunicative, se arata intr-un studiu recent, realizat de psihiatrul David Veal.

El a studiat cazul unui adolescent, Danny Bowman, care pierdea zilnic cate 10 ore, in incercarea de a realiza un selfie perfect. El slabise foarte mult si nu mai mergea la scoala, statea doar in casa, nu mai comunica cu prietenii si in cele din urma a incercat sa se sinucida.

„Acesta a fost un caz extrem. Dar problema este serioasa, nu este vorba de vanitate aici, este o problema de sanatate psihica si poate duce la sinucidere in foarte mult cazuri”, a precizat Veal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: