Serban Nicolae confirma ca Alexandra Lancranjan va fi data afara de la DNA: „Nu trebuie sa ramana acolo”

news

Senatorul PSD Serban Nicolae s-a declarat incantat de prevederea din OUG pe justitie care spune ca procurorii trebuie sa aiba o vechime de 10 ani pentru a lucra in cadrul DNA. El a afirmat ca acestia nu trebuie sa ramana la DNA daca nu indeplinesc aceasta conditie, prin urmare vrea ca in Parlament sa aduca o noua modificare OUG astfel incat prevederea sa se aplice retroactiav.

„Nu cred ca trebuie sa ramana acolo, au fost promovati cand erau in functie protocoalele secrete. De aceea am avut in functie tot felul de Portocale (Mircea Negulescu), de Veverite (Alexandra Lancranjan) si ce porecle si-au mai gasit ei. Vom aduce modificari in Parlament la legea de aprobare a ordonantei”, a anuntat Serban Nicolae la Antena 3.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca ordonanta de urgenta pe legile justitiei prevede ca procurorii nu vor putea lucra in DNA daca au o vechime mai mica de 10 ani.

„Atat la DIICOT cat si la DNA creste vechimea in profesie pentru a accede. Va fi de 10 ani. Sa fii procuror la DNA, DIICOT va fi necesara o vechime de 10”, a declarat Tudorel Toader dupa sedinta de guvern in care a fost adoptata ordonanta.

Conform CV-ului, Alexandra Lancranjan, procurorul din dosarul lui Dragnea privind fraudarea fondurilor europene, a devenit procuror in 2010, prin urmare acum are o vechime mai mica de 10 ani.

Seful PSD este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false pentru obtinerea frauduloasa de fonduri europene, dar si de abuz in serviciu in legatura cu favorizarea firmei Tel Drum in privinta acordarii de contract. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizarii OLAF (Oficiul european antifrauda).

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea, in mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice (nationale si europene), prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, au transmis, in 2017, procurorii intr-un comunicat de presa.

Procurorul in acest caz este Alexandra Lancranjan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: