Spune-mi ce greutate ai avut la nastere ca sa-ti spun ce tip de om esti

life

Persoanele care au avut la nastere o greutate mai mica de 1,5 kilograme sau care s-au nascut prematur au sanse mari sa dezvolte o personalitate nelinistita si sa fie introvertite, se arata intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, scrie independent.co.uk.

Cu alte cuvinte, bebelusii care se nasc inainte de 32 de saptamani de sarcina sau care au o greutate mica la nastere ar putea fi mai putin angajati social si mai timizi.

Studii anterioare aratasera ca acesti nou-nascuti prezinta un risc mai mare de a avea un coeficient de inteligenta (IQ) scazut sau de a dezvolta autism, dar nu luasera in calcul personalitatea acestor copii la varsta adulta. Au facut-o cercetatorii de la departamentul de psihologie al Universitatii Warwick, condusi de profesorul Dieter Wolke.

„Rezultatele arata ca acei copii nascuti cu o greutate mai mica de 1,5 kg sau inainte de luna a 8-a de sarcina au un risc mai mare de a fi adulti cu personalitate sociala discreta, usor nelinistiti, mai putin susceptibili de a-si asuma riscuri, mai rigizi si cu o mai slaba comunicare”, au declarat autorii studiului, citati de Agerpres.

Oamenii de stiinta au descoperit ca aceste persoane au fost mai putin inclinate sa consume alcool, sa fumeze sau sa consume narcotice.

Studiul a urmarit 200 de adulti din Bavaria (Germania) in varsta de 26 de ani care au fost nascuti prematur sau au avut greutate mica la nastere. Cele 200 de persoane au furnizat informatii cu privire la toate evaluarile lor de personalitate. Acest grup a fost comparat cu un alt grup de control de 197 de persoane nascute la termen si cu greutate normala.

Din punct de vedere psihologic, cercetatorii cred ca aceste comportamente si personalitatea pot fi rezultatul modificarilor functiei cerebrale din cauza nasterii premature. Modificarile sunt situate in mare parte in cortexul frontal orbital, care este regiunea implicata in reglementarea sociala si a cognitiei.

„Acest lucru poate fi explicat si prin faptul ca de multe ori parintii copiilor prematuri sunt foarte implicati si foarte protectori cu ei. De aici si capacitatea scazuta a celor mici sa isi asume riscuri. Un studiu retrospectiv publicat in decembrie 2011 in revista ‘Developmental Disabilities Research Reviews’ a sugerat ca un control parental strict si restrictiv ar putea provoca schimbari in trasaturile de personalitate ale copiilor, cum ar fi cresterea nevrozelor”, sustin autorii studiului, potrivit sursei citate.

Foto: wringtonfc.co.uk

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: