Tariceanu abereaza din nou. El anunta ca DNA incearca sa decida politica externa a Romaniei

news

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, lanseaza un nou atac la adresa CSM si DNA. El sustine ca, prin motivarea deciziei referitoare la sesizarea facuta de CSM cu privire la OUG 13, Curtea Constitutionala a Romaniei transmite Consiliului sa respecte separatia puterilor in stat.

„CCR transmite CSM un mesaj clar: respectati separatia puterilor in stat. Este un mesaj pe care l-am dat si eu, in nenumarate randuri, ca presedinte al Senatului, cand CSM a intervenit brutal in activitatea Parlamentului.

Ne aflam intr-un moment de cotitura pentru Romania, in care institutiile de forta – nedemocratice – incearca sa devina stat in stat si sa decida politica economica, sociala, politica de investitii si chiar cea externa. Spre asta ne indreptam. In curand, vom vedea DNA anchetand parlamentari si ministri pentru ca au decis sa creasca salariul minim sau pentru ca au decis sa inaspreasca politica fiscala fata de multinationalele care isi exporta profitul. Deja se fac pasi in acest sens, sub obladuirea presedintelui Iohannis.

De curand, componenta CSM s-a schimbat, innoit, si sper ca aceste voci noi sa atraga atentia asupra exceselor institutiei. Mai ales acum, cand au de partea lor aceasta motivare a CCR. Este timpul ca CSM sa respecte separatia puterilor in stat si rolul sau in arhitectura sistemului de justitie”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Prin adoptarea OUG 13/2017 privind modificarea legislatiei penale, Guvernul nu a impiedicat CSM sa isi realizeze o atributie constitutionala, se arata in motivarea deciziei prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat ca nu a existat un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea executiva si autoritatea judecatoreasca.

„Curtea constata ca adoptarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala nu a generat un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea executiva — Guvernul Romaniei, pe de o parte, si autoritatea judecatoreasca — Consiliul Superior al Magistraturii, pe de alta parte, intrucat Guvernul nu a impiedicat autoritatea judecatoreasca, reprezentata de Consiliul Superior al Magistraturii, sa-si realizeze o atributie constitutionala, ci a actionat intra vires, exercitand o competenta proprie conferita de prevederile art.115 din Legea fundamentala”, se arata in motivarea publicata pe site-ul CCR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: