Tariceanu s-a facut de ras si in fata ambasadorilor tarilor UE. El a incercat sa-i manipuleze asa cum o face cu electoratul PSD-ALDE

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a incercat, marti, intr-o intalnire cu ambasadorii statelor membre ale UE sa denigreze activitatea DNA. Argumentele lui Tariceanu au fost hilare.

El le-a spus amabasadorilor ca lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa lase victime colaterale. Principalele teme abordate in cadrul discutiilor au vizat progresele inregistrate de Romania in ultima perioada in domeniul economic, social, precum si stadiul reformelor din justitie si din administratia publica.

Potrivit unui comunicat remis de Senat, Calin Popescu-Tariceanu a spus ca intr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege, iar legea e egala pentru toti. El a subliniat ca drepturile si libertatile individuale au intotdeauna precedenta, atat in teorie, cat si in practica, asupra drepturilor si atributiilor statului, puterilor din stat si autoritatilor publice iar lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa lase victime colaterale.

Presedintele Senatului a subliniat rolul extrem de important pe care Curtea Constitutionala il are ca un factor decisiv de definire a legalitatii constitutionale, precum si obligatia asumata de Guvern si Parlament de a pune in acord legislatia in materie penala cu deciziile Curtii Constitutionale.

Tariceanu este de parere ca economia romaneasca a atins un nivel de maturitate considerabil, raportat la celelalte state europene si a punctat ca orice reforma economica, oricat ar fi de spectaculoasa, isi dovedeste eficienta prin imbunatatirea nivelului de trai.

Presedintele Senatului a aratat, conform comunicatului citat, ca modelul economic romanesc trebuie sa se bazeze pe motoarele sustenabile ale cresterii economice, adica: investitiile, cresterea productivitatii muncii si exporturile si trebuie sa renuntam la a considera Romania ca fiind o tara care are drept principal avantaj costul redus al fortei de munca.

Un alt subiect dezbatut in cadrul intrevederii a fost cel legat de investitiile straine in Romania, iar Calin Popescu-Tariceanu i-a asigurat pe ambasadori ca Romania ramane un partener viabil si de incredere pentru continuarea proiectelor incepute de partenerii europeni si ca din acest punct de vedere Romania a fost poate cea mai generoasa dintre toate tarile din estul Europei.

O alta tema atinsa in cadrul intalnirii a fost legata de proiectul Guvernului privind infiintarea unui Fond Suveran de Dezvoltare a Investitiilor.

In ceea ce priveste Zona Euro, alt subiect atins in cadrul intrevederii, presedintele Senatului considera ca Romania trebuie sa adere atunci cand va fi pregatita.

„Discutam in primul rand de convergenta nivelului de trai, dar si de asa-numita convergenta structurala, ceea ce presupune un nivel ridicat de competitivitate economica, modernizarea infrastructurilor, cresterea ponderii industriilor purtatoare de progres tehnologic si o mai buna integrare a Romaniei in fluxurile economice intra-comunitare”, a subliniat presedintele Senatului.

In comunicatul citat se mai precizeaza ca ambasadorii prezenti la intrevedere s-au aratat interesati de rata absorbtiei fondurilor europene si si-au manifestat disponibilitatea pentru impartasirea propriei lor experiente.

La finalul intalnirii, presedintele Senatului a multumit ambasadorilor statelor membre UE pentru implicare si a exprimat convingerea ca Uniunea Europeana ramane cel mai puternic si ambitios proiect politic european.

La intrevedere au mai participat participat senatorul Cristian Dumitrescu, presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, si Petru Filip, consilier pentru politica externa al presedintelui Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: