Tariceanu si penalii PSD incaseaza inca o lovitura. Semnal puternic de sustinere a Laurei Codruta Kovesi din partea Consiliului Europei

news

kovesi

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Romania, Laura Codruta Kovesi, se va numara printre vorbitorii la conferinta la nivel inalt a GRECO, organismul anticoruptie al Consiliului Europei (CoE), care se va desfasura luni, la Strasbourg (Franta), unde vor fi abordate teme precum prevenirea coruptiei in functii guvernamentale de top si in agentiile de aplicare a legii, informeaza Consiliul Europei duminica intr-un comunicat citat de Agerpres.

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si numerosi lideri ai PSD solicita insistent revocarea Laurei Codruta Kovesi dupa decizia CCR privind ancheta DNA in cazul OUG 13.

Ceilalti vorbitori la conferinta de luni sunt secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, procurorul general al Ciprului, Costas Clerides, raportorul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pe teme privind coruptia, Michele Nicoletti, directorul general al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), Giovanni Kessler, si presedintele organizatiei Transparency International, Jose Ugaz.

Evenimentul va marca lansarea celei de-a cincea runde de evaluare a GRECO, dupa ce, la runda precedenta, a fost monitorizata prevenirea coruptiei in randul parlamentarilor, judecatorilor si procurorilor. In noua runda de evaluare, GRECO va monitoriza masurile pe care le aplica statele pentru a preveni si combate coruptia in functii precum sefi de stat, sefi ai guvernului central, membri ai guvernului central (ministri), precum si alte persoane numite politic care exercita functii de conducere importante, cum ar fi viceministrii, secretarii de stat, sefii si membrii birourilor private ale ministrilor si inalte oficialitati politice.

In ceea ce priveste aceste functii, GRECO va examina chestiuni precum conflictele de interese, politicile de recrutare din sfera publica in sfera privata a unor fosti membri ai ramurilor executive si legislative (asa numita practica revolving doors, care include activitati de lobby — n.r.), declaratiile de avere si mecanismele de tragere la raspundere.

Evaluarea GRECO a agentiilor de aplicare a legii se va concentra pe organisme precum politia nationala, inclusiv agentiile responsabile de controlul frontierelor. Referitor la aceste agentii, GRECO va acorda o atentie speciala identificarii serviciilor si situatiilor expuse riscurilor, recrutarii de personal, supervizarii si procedurilor disciplinare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...
 • ruxa

  Succes Kovesi. Oare de ce nu înțeleg ramoliții, hoții și mincinoșii că vremea lor a trecut?

 • Zoltan Kis

  Am spaeranta ca Dna Kovesi va spune la sedinta de presiunile uriase la care este supusa de uriasa haita de infractori total corupti din PSD,ALDE in frunte cu infractorii Dragnea si Tariceanu unul condamnat altul certetat penal precum actualul ministru al justitiei Tudorel Toader sluga al infractorilor din malolitatea corupta PSD,ALDE. https://uploads.disquscdn.com/images/5ec50ee8a97f1694b899585074e5ab632de3aa67f32dc0af12e30ddc1c27de11.jpg

 • Oprisan Mihai

  Susținerea este apriori…? …sau numai faptul că este prezentă acolo..?

 • sissi

  Bravo Codruta, succesc ! Sa crape de oftica, stim noi cine !

 • Mys Saly

  Vai de statul în care cultul personalităţii are din ce în ce mai multe capete! E o caractiţă, o hidră? Oricum e un «stat mafiot»!