Tarifele de roaming in UE NU se mai elimina. „Este o INSULTA la adresa noastra. Se apara interesele operatorilor telecom”

politica

Promisiunea Comisiei Europene de a elimina tarifele de roaming in Uniunea Europeana nu se va respecta, avertizeaza europarlamentarul Renate Weber. Ea sustine ca statele membre „par sa fie mai interesate in a apara interesele operatorilor telecom decat pe ale cetatenilor lor”.

„In urma cu aproape un an am fost in masura sa transmitem de la Parlamentul European una dintre cele mai asteptate si bine primite vesti pentru cetatenii europeni – eliminarea tarifelor de roaming intre statele membre de la sfarsitul acestui an. A fost o initiativa comuna a Parlamentului si Comisiei Europene, necontrazisa la acea data de guvernele statelor membre.

Astazi (ieri-n.r), insa, am asistat la o schimbare absolut scandaloasa in pozitia statelor membre, care par sa fie mai interesate in a apara interesele operatorilor telecom decat ale cetatenilor lor, utilizatori ai acestor servicii; un Consiliu neinteresat sa creeze o concurenta reala, asa cum ar trebui sa fie reglementata in coordonatele pietei unice de servicii telecom.

Acea piata unica a serviciilor de telefonie si Internet care, printr-o concurenta corecta, ar fi oferit cetatenilor tarife mai mici la aceste servicii. Piata unica digitala, asa cum am definit-o anul trecut, ar putea sa nu devina realitate daca pe 13 martie Consiliul Ministrilor (responsabili de piata Telecom din Uniunea Europeana) va adopta actul pe care l-am vazut astazi in proiect. Este o insulta la adresa cetatenilor europeni sa promiti o piata unica digitala si eliminarea tarifelor de roaming, dar de fapt sa propui unificarea tarifelor doar in limita a 5MB. Oricine stie ca in aceasta limita poti trimite 4 fotografii, poti asculta un minut si jumatate de radio online si este complet inacceptabila propunerea care circula, deocamdata in proiect.

Grupul ALDE din care fac parte a dat publicitatii un comunicat de presa in acest sens si urmeaza sa transmitem si o scrisoare pentru a le aminti membrilor Consiliului ca nu asa a fost agreat conceptul de piata unica digitala. Si vreau sa stiu care a fost pozitia Guvernului Romaniei, asa cum fiecare cetatean european are dreptul sa stie care a fost pozitia guvernului tarii sale”, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a europarlamentarului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: