Teoriile fostului ofiter SRI Daniel Dragomir, folosite de Dragnea pentru a declansa noi atacuri contra DNA, sunt facute praf de SRI. Cu probe

news

Legea 535/2004, denumita generic „legea antitero”, a cuprins, la decizia Parlamentului, toate infractiunile care afecteaza securitatea nationala, nu doar pe cele de terorism, a precizat sambata purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, pe pagina sa de Facebook.

”Ce nu spun cei care acuza utilizarea de catre SRI a mandatelor ‘pe terorism’ in alte scopuri, cum ar fi cele legate de infractiuni de coruptie, este ca intre 2004 si 2014 legea 535, denumita generic ‘legea antitero’, a cuprins, la decizia Parlamentului, toate infractiunile care afecteaza securitatea nationala, nu doar cele de terorism”, a aratat Marincea.

Acesta a facut trimitere la actul normativ privind prevenirea si combaterea terorismului.

”Ma explic: Deciziile instantei europene, precum si celei constitutionale au impus in anul 2004 modificarea procedurii de obtinere a mandatului de securitate nationala pana atunci reglementata de Legea nr.51/1991, in sensul eliberarii acestuia de catre un judecator. Intrucat la acel moment era in procedura parlamentara proiectul de lege privind prevenirea si combaterea terorismului, decizia forului legislativ a fost de includere a modificarilor legislative privind procedura de solicitare si eliberare a mandatului de securitate nationala pentru toate categoriile de amenintari la adresa sigurantei nationale in corpul respectivului act normativ (535/2004). Ca atare, in perioada 2004 — 2014 (moment la care Legea 51/1991 a fost modificata si reintrodusa procedura de obtinere a acestui act), temeiul de eliberare a mandatului de securitate nationala, indiferent de domeniul in care a fost luat, l-a constituit Legea privind prevenirea si combaterea terorismului”, a aratat Marincea.

Astfel, pornind de la faptul ca in toate mandatele eliberate in aceasta perioada se regaseste precizat ca temei al obtinerii Legea nr. 535/2004 se incearca sa se acrediteze ideea ca acestea ar fi fost obtinute prin invocarea unor amenintari din domeniul terorismului, a adaugat purtatorul de cuvant al SRI.

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a prezentat o serie de documente din perioada 2009-2013, preluate pe larg de Antena 3, RTV si publicatiile anti-DNA, in care arata ca se obtineau mandate de interceptare pentru activitati conexe terorismului in cazul unur suspecti de coruptie.

Mandatele au termene de autorizare de 6 luni, inregistrarile fiind realizate de „operatori autorizati in domeniul comunicatiilor telefonice”. Activitatile notate in documente indica monitorizarea pentru obtinerea de informatii si locatii ale celor monitorizati, fiind asigurat accesul atat la cartelele telefonice cat si la dispozitivele utilizate de cei monitorizati. Documentele mai arata faptul ca se permite inregistrarea pe orice mediu a formatelor audio-foto-video, dar si a zgomotului din mediul ambiental.

In urma acuzatiilor lui Dragomir, Liviu Dragnea a anuntat ca acesta va fi chemat la Comisia de control al SRI, mentionand ca ar putea fi formata si o noua comisie de ancheta parlamentara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: