Timmermans, reactie transanta dupa ce i s-a spus ca unii romani merg la Bruxelles si spun minciuni despre coruptia din tara

news

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a raspuns transant unui roman care s-a plans ca alti romani merg la Bruxelles ca la Inalta Poarta si spun minciuni despre coruptia din Romania.

Prezent la o intalnire cu cetateni romani obisnuiti pentru a discuta despre viitorul UE, lui Timmnermans i s-a atras atentia ca unii romani spun minciuni despre tara lor la Bruxelles.

„Unii se duc ca la Inalta Poarta sa se planga de coruptie, sunt multe minciuni”, a declarat unul dintre romanii prezenti in sala, un barbat in varsta.

Timmermans a oferit un raspuns care arata ca este bine informat despre situatia din Romania.

„Coruptia este prezenta in fiecare stat, la diferite niveluri. Trebuie combatuta. Ce s-a obtinut de catre Romania in ultimii 10 ani este cu adevarat remarcabil, cu adevarat remarcabil. Insa cu ordonanta 13 ati dat impresia ca incercati sa schimbati cursul, de aceea Comisia a spus ramaneti pe acest curs, nu dati inapoi. Am avut acest eveniment care a creat impresia ca guvernul a schimbat cursul privind lupta impotriva coruptiei”, a spus Timmnermans, subliniind inca o data necesitatea ca lupta impotriva coruptiei sa continue.

Frans Timmermans se afla in vizita, in Romania. Oficialul european a avut programate intalniri cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. La finalul zilei, prim-vicepresedintele Comisiei Europene a sustinut un dialog cu cetatenii, la Muzeul National de Arta, pe teme legate de Cartea alba privind viitorul Europei, celebrarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma si a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: