Trimis de rusi sa spioneze bazele militare din Romania, un cetatean sarb a fost prins de SRI. Nu are voie sa mai calce in tara noastra timp de 15 ani

news

Un cetatean sarb, comandat al unei organizatii paramilitare cu orientari nationalist-soviniste, acuzat ca ar fi incercat sa obtina informatii clasificate despre infrastructura si obiectivele militare nationale, a fost declarat, marti, indezirabil de Curtea de Apel, pentru o perioada de 15 ani, anunta Serviciul Roman de Informatii.

Potrivit SRI, Zivkovic Bratislav, cetatean sarb in varsta de 42 de ani este comandantul organizatiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”, organizatie paramilitara cu orientari nationalist-soviniste.

In perioada 2014-2015, cetateanul sarb a participat de partea separatistilor pro-rusi impreuna cu alti voluntari sarbi, membri ai organizatiei, la conflictul din Ucraina.

Zivkovic Bratislav a fost de mai multe ori in Romania pentru a obtine informatii clasificate, care privesc securitatea nationala, pe care apoi le-ar fi trimis unei organizatii straine.

Barbatul a incercat sa obtina informatii despre infrastructura si obiectivele militare nationale si ale aliatilor din sud-estul Romaniei, cu scopul de a afecta parteneriatele strategice.

„Toate actiunile cetateanului sarb derulate in Romania au avut un caracter clandestin si un modus operandi specific activitatilor de spionaj”, precizeaza SRI.

Reprezentantii Serviciului spun ca cetateanul sarb nu a reusit sa intre in posesia niciunui document si niciunei informatii clasificate.

Ulterior, SRI a sesizat Ministerul Public cu privire la Zivkovic Bratislav, care l-a declarat indezirabil pe 15 ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: