Trump, „un risc de securitate pentru lumea occidentala” – Avertismentul unui important politician german

externe

Un important politician german l-a catalogat pe Donald Trump „un risc de securitate pentru lumea occidentala” pe fondul rapoartelor potrivit carora presedintele american a dezvaluit informatii clasificate de la un aliat vital catre Rusia.

Burkhard Lischka, care se afla in comisia de supraveghere a serviciilor Bundestag, a declarat: „Daca se dovedeste adevarat ca presedintele american a transmis chestiuni de informatii interne, atunci acest lucru ar fi extrem de ingrijorator”, scrie The Independent.

Ramarcand ca Trump are acces la „informatii exclusive si extrem de sensibile, inclusiv in domeniul combaterii terorismului”, politicianul Partidului Social Democrat (SDP) a spus ca, daca presedintele „transmite aceste informatii altor guverne”, atunci „Trump devine un risc de securitate pentru intreaga lume occidentala „.

Partidul lui Lischka face parte din coalitia de guvernamant condusa de conservatorii Angelei Merkel.

Cancelarul a vizitat Casa Alba in martie, cand Trump – deja o figura extrem de nepopulara in Germania – parea sa refuze sa dea mana cu Merkel in timpul unei conferinte de presa comune.

Operatiunile de combatere a terorismului au fost printre problemele discutate de cei doi lideri, Germania fiind, in calitate de membru NATO, un aliat important al SUA.

Donald Trump i-a primit pe 10 mai la Casa Alba pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, si pe ambasadorul Rusiei in Statele Unite, Serghei Kislyak. Potrivit unor oficiali americani citati de cotidianul Washington Post, Trump ar fi dezvaluit informatii clasificate si ar fi oferit detalii despre o amenintare de tip terorist reprezentata de reteaua Stat Islamic, asociata transportarii laptopurilor la bordul avioanelor de pasageri. In acest mod, presedintele american ar fi periclitat o sursa esentiala de informatii despre organizatia fundamentalista sunnita Stat Islamic, activa in principal in Siria si Irak.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: