Un an de „petreceri si bezna administrativa” la Primaria Capitalei – (Video) Protest inedit la usa lui Firea si cifrele dezastruoase ale primaritei PSD

news

La finalul primului an de mandat, Primarul General si Consiliul General pot raporta 0 km de piste pentru biciclete, 0 km de benzi pentru transportul public, 0 mijloace de transport public noi in trafic. In schimb, am avut un an de spectacole, artificii si concerte, subliniaza ONG-urile.

Miercuri, dimineata, incepand cu ora 9.30, ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) organizeaza o adunare publica in fata Primariei Generale, pentru lansarea raportului de un an al activitatii Consiliului General si a Primarului General.

„Avand in vedere modul in care a fost administrat Bucurestiul in ultimul an, consideram ca cea mai buna forma de a sarbatori un an de la noua conducere de la Primaria Capitalei este o petrecere. Pagina evenimentului pe Facebook: Sarbatorim un an de petreceri si bezna administrativa”, transmit organizatorii.

ONG-urile precizeaza ca raportul a fost realizat prin analiza hotararilor de Consiliu General, monitorizarea directa a sedintelor de Consiliu General si analiza comunicatelor Primariei Generale, organizatiile semnatare urmarind atat modul in care principiile transparentei decizionale si participarii publice sunt respectate, cat si agenda autoritatii publice locale pentru comunitate in perioada iunie 2015 – iunie 2016 (primul an de mandat).

Iata cateva dintre concluziile raportului:

– din totalul de 569 de Hotarari de Consiliu General emise in primul an, 210 dintre hotararile CGMB din acest prim sfert de mandat sunt din domeniul Functionare si Administrativ, 76 sunt proiecte care vizeaza infiintarea de noi structuri, 77 dintre proiecte vizeaza administrarea patrimoniului construit, in timp ce numai 10 proiecte vizeaza domeniul social si 5 dintre ele vizeaza domeniul transportului public (acestea neproducand inca efecte sesizabile pentru cetateni).

– in domeniul social, considerat de Primarul General ca fiind de maxima importanta, gasim proiecte prezentate ca fiind sociale, dar care, in fapt, nu se adreseaza unui public vulnerabil din punct de vedere economic (de ex. stimulentele financiare pentru tineri casatoriti si pentru nou-nascuti, fara a adauga criterii sociale). Tot aici gasim hotarari intens promovate care, de fapt, nu sunt inca puse in aplicare – de exemplu infiintarea unei banci de alimente.

– aceeasi concluzie se desprinde si din analiza activitatii in domeniul mobilitatii urbane: un Plan de Mobilitate Urbana a carui elaborare nu respecta standardele europene, o banda unica pentru transportul public al carei esec este explicat ca fiind o greseala de comunicare, constructia unui pasaj al carui progres este raportat de comunicatele primariei in procente contradictorii.

– o multime de hotarari, dintre cele mai promovate, care raman neaplicate din lipsa de norme sau se afla in stadiul din analiza sau studiu de fezabilitate.

– in schimb, bucurestenii se pot bucura luna de luna de spectacole, artificii si de concerte sau sunt atrasi in concursuri precum cel pentru cea mai frumoasa fatada, pentru logo-ul capitalei sau competitia tinerilor pescari.

„La final de primul an de mandat, Primarul General si Consiliul General poate raporta: 0 km de infrastructura dedicata utilizarii bicicletei in Bucuresti, 0 km de benzi dedicate transportului public, 0 mijloace de transport public noi in trafic, 0 locuinte sociale construite/achizitionate de Primaria Generala, 0 masuri pentru care sa raspunda nevoii de reducere a poluarii pentru e evita infringement-ul de mediu.

Mentionam ca organizatorii au notificat la Primaria Generala despre organizarea adunarii publice, conform Legii 60/1991. Nu a fost primit vreun raspuns, in termenul legal. Ulterior, ne-a fost comunicat, ca pe locul si la ora solicitata de noi se desfasoara o alta adunare publica, fara a fi invitati la comisia de ordine publica pentru a gasi o solutie. Avand in vedere prevederile Art. 11 din Legea adunarilor publice: „Decizia prin care se interzice desfasurarea adunarii publice se comunica in scris organizatorului, cu aratarea motivelor care au determinat-o, in termen de 48 de ore de la primirea declaratiei scrise. (Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice), organizatorii au respectat dispozitiile legale de organizare a adunarii publice”, concluzioneaza autorii raportului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: