Un angajat ANAF s-a plans in Parlament ca ii este rusine cu salariul de 4.000 de lei. Ministrul Lia Olguta Vasilescu s-a enervat

news

Un reprezentant al ANAF a transmis, joi, in Comisia de Munca din Senat, unde se dezbate Legea salarizarii, ca ii este rusine cu salariul sau de 4.000 de lei, in conditiile in care face „controale la multinationale” si, dupa 20 de ani de activitate in cadrul Agentiei, primeste aceasta suma. 

„Sunt inspector care fac controale la multinationale. Am un salariu de imi este rusine acuma sa vi-l spun. Este un salariu de 4.000 de lei si ma duc la cele mai mari firme in control. (…) Dupa 20 de ani in ANAF am 4.000 de lei”, a spus Mariana Manea, functionar ANAF, reprezentant Sed Lex, la dezbaterile din Comisia de Munca din Senat, informeaza Mediafax.

Ea a sustinut ca proiectul Legii salarizarii face o discriminare intre organele specializate ale statului, ANAF avand 22.000 de angajati, iar la o parte dintre acestia le scade salariul.

„La inspectorul vamal ii scade salariul cu 1.500 de lei”, a sustinut Manea.

Ea a aratat ca un functionar public din ANAF nu are voie sa desfasoare niciun fel de activitate.

„Cand m-am uitat la sporurile altor colegi, mi-a venit rau. Noi nu avem niciun spor, nimeni din ANAF. Este rusine. Nu vom colecta pentru ca si eu si colegii mei ne vom reorienta in alte structuri unde salariile acum au crescut cu 200%. Si atunci colectarea statului cine o va face?”, a spus Manea.

Un alt functionar ANAF prezent la dezbateri, Radu Adrian, reprezentant Sed Lex, a aratat ca salariatii ANAF nu beneficiaza de sporuri.

„Trebuie sa va ganditi cu cine colectati banii pentru a satisface aceasta Lege a salarizarii, pentru a plati salariile si sporurile pe care am auzit azi, din pacate, sporuri de 100%, sporuri peste sporuri care in cadrul ANAF nu exista”, a spus Radu Adrian.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a replicat, aratand ca a avut salariul de 4000 de lei ca primar al Craiovei, al cincilea oras din Romania.

„Un singur raspuns foarte scurt as vrea sa ii dau doamnei de la ANAF careia i-a fost rusine cu salariul de 4000 de lei. Sa stiti ca eu atat aveam ca primar si conduceam al cincilea oras din Romania. Iar angajatii mei aveau in jur de 2.000 de lei, cei care faceau aceeasi munca de colectare a taxelor. Si de fiecare data cand era perioada de colectare a taxelor, intre ianuarie si martie, ramaneam fara angajati la ghiseu, pentru ca se dadeau drumul la angajari in ANAF si plecau toti la ANAF. Normal, pentru ca erau salarii mai bune”, a raspuns ministrul Muncii.

Reprezentantii ministerului Muncii au subliniat ca proiectul Legii salarizarii a continut o „eroare materiala”, care a fost „remediata” in cadrul dezbaterilor din Comisia de Munca, prin faptul ca s-a introdus grila de salarizare a ANAF in categoria functionarilor din Administratia centrala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: