Un vapor a reaparut in Triunghiul Bermudelor la 90 de ani de la disparitie

life

In data de 20 mai, garda de coasta cubaneza a anuntat ca a interceptat o nava fara capitan si echipaj la bord, care se indrepta spre Cuba. Specialistii cubanezi sustin ca este vorba despre nava SS Cotopaxi, care a fost data disparuta, in decembrie 1925.

Disparitia navei a fost asociata cu Triunghiul Bermudelor. Cubanezii au depistat prima data vaporul in data de 16 mai, cand au incercat sa intre in comunicatie cu echipajul navei. Demersurile in acest sens au esuat, iar cateva zile mai tarziu, marinarii cubanezi au putut sa patrunda la bordul navei.

Ei au constatat ca este vorba despre un vapor vechi de o suta de ani, care se numeste SS Cotopaxi. Evident ca la bord nu se gaseau marinari. La bordul vaporului a fost descoperit jurnalul de bord Din pacate, nu era nimic consemnat cu privire la incidentul care s-a produs si a dus la disparitia echipajului si implicit a vaporului.

Toate consemnarile din jurnal se opresc la data de 1 decembrie 1925. In data de 29 noiembrie, vasul Cotopaxi pleaca din Carolina de Sud spre Cuba. La bord erau 32 de marinari sub comanda capitanului Meyer si avea o incarcatura de 2340 de tone de carbon. Doua zile mai tarziu, vaporul a fost dat disparut.

Ministrul afacerilor externe din Cuba a declarat ca se face o ancheta cu privire la acest eveniment si ca misterul care s-a creat in jurul Triunghiului Bermudelor trebuie dezlegat, dat fiind faptul ca aceasta ruta este tot mai ocolita de navele maritime comerciale, situatie care afecteaza Cuba.

Triunghiul Bermudelor este o zona dificil de a fi definita, care acopera Miami, Puerto Rico si Bermudele.

Reaparitia acestui vapor a suscitat interesul lumii stiintifice si chiar o echipa de specialisti s-a deplasat in Cuba, in vederea dezlegarii misterului acestei disparitii, scrie Efemeride.

Vezi si: 20 de imagini care au EMOTIONAT intreaga lume pana la LACRIMI

Legendele care s-au creat in jurul acestei zone sunt multiple. Cu toate ca s-au inregistrat multe disparitii de avioane sau vapoare in aceasta zona, au fost specialisti care au negat cu vehementa posibilitatea producerii unor fenomene paranormale.

Ei considerau ca disparitiile sunt cauzate de eroarea umana. Aparitia acestui vapor, dupa 90 de ani de la disparitie, a reluat toate ipotezele care s-au facut cu privire la aceste disparitii.

Citeste si: Aceasta fetita de 12 ani a murit de cancer. Ceva ULUITOR au descoperit parintii in camera ei

Sa ne aducem aminte ca in anul 1968, cercetatorul Brown a descoperit din intamplare doua piramide uriase in adancurile apelor din zona Triunghiului Bermudelor. Mai tarziu, gratie unui sonar, au putut fi fotografiate cele doua piramide, care se afla la o adancime de 2000 de metri, si sunt de doua ori mai mari, ca piramidele din Egipt.

Vezi si: Podul INSPAIMANTATOR din Japonia. Este cosmarul soferilor – Vezi cum se circula

Piramidele par a fi construite dintr-un material care pare a fi cristalul. Cercetarile nu se pot efectua dat fiind adancimea la care se gasesc, in adanc. Nu stim daca exista o legatura intre ceea ce se afla in adancul apelor din aceasta zona si misterioasele disparitii.

Citeste si: „Cerul este altul. Pamantul si-a schimbat pozitia”. Batranii INUITI explica numarul mare al cutremurelor si schimbarile de temperatura – VIDEO

Cert este ca aparitia unui vapor dupa 90 de ani, va trezi interesul lumii stiintifice pentru a incerca dezlegarea acestui mister.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: