1 Decembrie la Havana cu ansamblul muzical al Universitatii Transilvania din Brasov si corul Scolii Internationale din Havana

news

1 Decembrie

Ambasada Romaniei la Havana a marcat Ziua Nationala a Romaniei printr-un eveniment cultural la care a participat si ansamblul muzical al Universitatii Transilvania din Brasov.

„Dialogul este crucial pentru depasirea diferentelor, asa cum educatia este fundamentala pentru construirea unei culturi a pacii, in beneficiul umanitatii! Gandindu-ne la contextul international complicat, care a marcat acest an, am decis sa dedicam sarbatoarea Zilei Nationale a Romaniei in Cuba, temei Dialog pentru Pace prin vocea tinerei generatii!”, a declarat ambasadorul Romaniei in Cuba, Theodora Magdalena Mircea.

„Ansamblul de muzica si dansuri al Universitatii Transilvania din Brasov, cu o bogata activitate nationala si internationala, a incantat invitatii cu o interpretare inedita a celor mai reprezentative creatii ale compozitorilor romani, aranjamente originale ale folclorului romanesc, aranjamente de muzica pop, jazz si dansuri din toata tara, oferind o calatorie muzicala magica si o imersiune in diversitatea culturala a Romaniei.

Audienta formata din membri ai corpului diplomatic, autoritati cubaneze, romani din Cuba, oameni de afaceri si de cultura, repezentanti ai mass-media, a descoperit frumusetea jocului, a costumelor populare, a produselor traditionale specifice, precum si a vinului romanesc, prezentat cu sprijinul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti”, a transmis ambasada.

@aktual241 Decembrie la Havana

♬ original sound – aktual24.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: