10 August in bilantul Jandarmeriei. Ionut Sindile, sfidator: „Am actionat ca in Franta, Belgia sau Germania”

news

Colonelul Ionut-Catalin Sindile, imputernicit Inspector general al Jandarmeriei Romane, a prezentat, luni, bilantul Jandarmeriei pe anul 2018. El a facut referire si la mitingul din 10 august, sustinand in continuare ca Jandarmeria a actionat legal, ca in „Belgia, Franta, Spania sau Germania”.

„Principala misiune a Jandarmeriei este asigurarea si restabilirea ordinii publice, iar anul 2018 a fost unul intens in acest domeniu. Numarul adunarilor publice a crescut, manifestarile de protest nedeclarate au devenit o obisnuinta in aproape toate orasele. Punctul de referinta pentru anul 2018 va fi cu siguranta protestul din 10 august, cand am fost nevoiti sa intervenim pentru restabilirea ordinii publice.

Interventia nu a depasit specificul altor interventii similare, si aici va dau exemplu interventia din februarie 2017. Am intervenit in acelasi loc, cu aceeasi jandarmi, aceeasi actiune. Rezultatul insa a fost diferit ca interpretare, din cauza acoperirii mediatice, emotia produsa anul trecut, care au dus la o criza semnificativa de imagine a jandarmeriei. Reala sau indusa – vom vedea. Va asigur ca Jandarmeria a actionat legat”, a precizat Sindile la Evaluarea activitatii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane din anul 2018.

„Ca mod de actiune, atunci cand vorbim de violente, este de notorietate abordarea fortelor de ordine din Belgia, Franta, Spania sau Germania”, a mai sustinut Sindile.

Comentarii: