10 August in Venezuela. Peste 70 de raniti, un vehicul blindat al fortelor de ordine a intrat in multime – Video

externe

Peste 70 de persoane au fost ranite, marti, pe strazile din capitala Venezuelei in ciocnirile dintre fortele loiale si protestatari ai regimului lui Nicolas Maduro.

Ranitii au fost dusi la Centrul Medical Salud Chacao din Caracas.

42 de persoane au fost ranite cu gloante de cauciuc si doua au fost tratate pentru rani cauzate de impuscaturi.

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat ca protestele conduse de liderii opozitiei Juan Guaido si Leopoldo Lopez au echivalat cu o incercare de lovitura de stat, dar eforturile lor au fost infrante, transmite CNN, citat de Mediafax.

Juan Guaido, care la inceputul acestui an s-a autodeclarat presedintele interimar al Venezuelei, a anuntat marti ca a inceput „faza finala a Operatiunii Libertate”, o escaladare a efortului sau de a-l indeparta pe Maduro, care a inceput in ianuarie. El a fost flancat de barbati in haine militare si vehicule blindate.

O filmare publicata de The Guardian surprinde momentul in care un vehicul blindat al Garzii Nationale intra in multimile de protestatari pe o sosea din apropierea bazei militare La Carlota din Caracas.

Liderul Opozitiei, Juan Guaido, a anuntat ca lupta cu regimul lui Maduro continua.

„Maine (miercuri – n.r.) vom continua cu executarea Operatiunii Libertatea. Incepem faza finala si vom avea o prezenta puternica pe strazi pana ce uzurparea va lua sfarsit”, a scris Guaido pe Twitter marti noapte, dupa ce in cursul zilei zeci de persoane au fost ranite in urma ciocnirilor violente dintre sustinatorii opozitiei si fortele de securitate.

Mai mult despre:

Comentarii: