10 August nu iarta! Disperatul Sindile s-a pensionat pe caz de boala la 42 de ani. Joi a ajuns la DNA

news

Colonelul Ionut Catalin Sindile a ajuns la DNA, joi dupa amiaza, pentru a fi audiat intr-un dosar penal legat de incasarea ilegala de prime pentru false ore suplimentare. El ar fi depus deja cerere de iesere la penie pe caz de boala, anunta surse citate de G4Media.

La 42 de ani, Sindile ar suferi de probleme la inima, au precizat sursele. Inainte de pensionare, Ionut Catalin Sindile a fost comandant al scolii de aplicatie pentru jandarmi. Miza retragerii sale ar fi una financiara au explicat aceleasi surse, fiind diferente considerabile intre salariul primit la Scoala de Aplicatie si pensie.

Colonelul Ionut Catalin Sindile, implicat in represiunea din 10 august 2018 din Piata Victoriei, a fost pus sub acuzare de DNA pentru ca ar fi incasat bani ilegal pentru sute de ore suplimentare.

Colonelul Catalin Sindile a fost prim-adjunctul sefului Jandarmeriei, colonelul Sebastian Cucos, la mitingul din 10 August. Sindile a fost prezent in piata Victoriei in acea seara, chiar daca operatiunea de reprimare a manifestantilor a fost coordonata teoretic doar de maiorul Laurentiu Cazan. Sindile a ramas la conducerea Jandarmeriei Romane ca interimar dupa ce CSAT nu a mai prelungit imputernicirea lui Cucos. Sindile, Cucos si Cazan au fost pusi sub acuzare de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general pentru reprimarea mitingului, insa dosarul a fost preluat de DIICOT si clasat.

Mai mult despre:

Comentarii: