10 bombardiere rusesti Tu-22M au disparut dupa atacul Ucrainei asupra bazei de la Riazan. Baza este la mai putin de 200 km de Moscova – Video

externe

Pana la 10 bombardiere Tu-22M au disparut de la baza aeriana militara rusa Diagilevo din regiunea Riazan dupa atacul cu drona lansat, luni, de Ucraina, anunta Mark Krutov, jurnalist al redactiei ruse a Radio Free Europe/Radio Liberty.

„Avionul Tu-22M avariat a disparut, lasand doar o umbra pe pista. Cel putin alte 9 bombardiere Tu-22m au fost indepartate din baza, precum si alte cateva avioane”, a subliniat jurnalistul.

El nu a exclus ca alte cateva avioane sa fi fost mutate in alt loc din aceeasi baza.

Anterior, Krutov a publicat imagini care arata ca un incendiu la un bombardier strategic a fost stins la baza aeriana militara rusa din Engels, regiunea Saratov.

In dimineata zilei de 5 decembrie, presa rusa a relatat ca o cisterna de combustibil a explodat la un aerodrom din orasul rus Riazan. De asemenea, o drona a cazut pe avioanele de bombardament din regiunea Saratov.

The New York Times, citand un oficial ucrainean de rang inalt, a relatat ca Ucraina a efectuat luni atacuri cu drone asupra unor aerodromuri din Rusia.

Citeste si: Moscova confirma furioasa: „Ucraina a folosit drone pentru a ne ataca doua baze aeriene”. Atacul, la peste 700 km de granita ucraineana – Video

Ministerul rus al Apararii a anuntat luni seara ca Ucraina a folosit drone pentru a ataca luni dimineata doua aerodromuri militare rusesti.

Intr-o declaratie preluata de agentia oficiala de presa rusa RIA Novosti, ministerul a precizat ca atacurile au avut loc „in regiunile Saratov si Riazan”, dar au fost interceptate de apararea aeriana.

„In dimineata zilei de 5 decembrie, regimul de la Kiev, pentru a dezactiva avioanele rusesti cu raza lunga de actiune, a incercat sa loveasca cu avioane fara pilot [drone] de fabricatie sovietica aerodromurile militare Diaghilevo din regiunea Riazan si Engels din regiunea Saratov”, se arata in comunicat.

„Apararea aeriana a Fortelor aerospatiale ruse a interceptat aceste drone ucrainene care zburau la joasa altitudine”, a adaugat ministerul. „Trei soldati rusi au fost ucisi, iar alti patru au fost raniti in urma atacului”.

„Ca urmare a caderii si exploziei pe aerodromurile rusesti a resturilor [dronelor] cu reactie, invelisul a doua avioane a fost usor avariata”, a precizat raportul.

Ucraina nu a confirmat ca a atacat vreunul dintre cele doua aerodromuri. Imagini recente din satelit arata un numar substantial de bombardiere strategice rusesti la baza aeriana Engels din Saratov.

Publicatii din Rusia au anuntat, luni dimineata, ca a avut loc o explozie la baza aeriana Engels din Rusia, doua bombardiere Tu-95 fiind avariate. O alta explozie a avut loc la o baza de langa Riazan.

Baza se afla la 700 km de cea mai apropiata baza aeriana a Ucrainei, fiind in raza de actiune a noii drone de atac a Ucrainei. Baza Engels se afla in regiunea Saratov din Rusia, la 400 km de Moscova.

Baza aeriana Engels este unul dintre locurile de decolare pentru avioanele rusesti care lanseaza rachete asupra Ucrainei. Ea gazduieste bombardiere strategice de tip Tu-95 si a fost rampa de lansare pentru numeroase atacuri impotriva Ucrainei.

Doua persoane au fost ranite.

„Cel putin dramatic. O alta lovitura a avut loc asupra unui aeroport militar rusesc de langa Riazan”, a anuntat jurnalistul Yaroslav Trofimov.

RIA Novosti anunta ca trei persoane ar fi fost ucise si sase ranite dupa ce o cisterna cu combustibil a explodat pe un aerodrom aflat in apropierea orasului Riazan, la sud-est de Moscova.

Explozia a avut loc intr-un hangar pentru avioane. Orasul Riazan se afla la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Moscova.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: