100.000 de combinezoane de protectie, aduse de Armata in Romania din Coreea de Sud. 45 de tone de echipamente medicale

news

Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronava C-17 Globemaster III, va sosi sambata la Otopeni. Avionul va aduce in Romania 100.000 de de combinezoane de protectie, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Ministerul Apararii Nationale a solicitat Unitatii Multinationale de Transport Strategic care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei noi misiuni aeriene de urgenta, pentru transportul a inca aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucuresti.

Echipamentele, constand in alte 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate si Inspectoratul General pentru Sitiluatii de Urgenta, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra.

Cele doua zboruri solicitate de Ministerul Apararii Nationale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezinta prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unitatii Multinationale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgenta in contextul gestionarii pandemiei de coronavirus.

Distribuirea echipamentelor de protectie va fi realizata cu mijloace de transport din dotarea IGSU, si, cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, acestea vor fi distribuite si alocate, in functie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sanatatii si echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Coordonarea celor doua zboruri s-a realizat, din partea Romaniei, de Centrul National Militar de Comanda al MApN.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni sambata, 28 martie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: