100 de milioane de noi piese muzicale create de o platforma AI aproape peste noapte. Omenirea a produs in toata istoria ei tot 100 de milioane de melodii

news

Mubert, plarforma in domeniul muzicii generate de inteligenta artificiala, a anunta ca AI-ul sau a generat peste 100 de milioane de piese folosind exclusiv muzica sub licenta. Utilizatorii Mubert au creat peste 56 de milioane de piese si au initiat 44,2 milioane de sesiuni de streaming. Prin comparatie, catalogul complet al Spotify contine 100 de milioane de piese.

Durata intregii muzici generate de inteligenta artificiala a lui Mubert depaseste 4,8 milioane de ore, iar toate acestea sunt complet legale. Agentiile, bloggerii, streamerii si companiile folosesc Mubert pentru a-si ajusta propriul continut cu muzica AI legala. De asemenea, ii ajuta sa indeplineasca cerintele exigente in materie de drept legal si de drepturi de autor ale economiei creatoare.

Mubert a construit prima sa muzica generativa AI in 2017. Miscarea castigatoare a companiei a fost stabilirea unor relatii pe deplin legale cu creatorii de muzica, care sunt recompensati pentru contributia lor de mostre audio pentru AI. Acum, Mubert opereaza o biblioteca de 2,5 milioane de sunete pentru a-si antrena algoritmii.

Cele mai populare genuri printre cele 100 de milioane de piese au fost Lo-Fi, Ambient si Chill. Genuri care se potrivesc cel mai bine pentru a fi redate ca acompaniament pentru principalele tipuri de consum de continut online: stream-uri, emisiuni, interviuri, scurtmetraje si filmulete si podcast-uri. Durata medie a unei melodii generate de Mubert  este de 4:50 min, iar pentru streaming – 5:29 min, precizeaza Globe News Wire.

„Suntem incantati de faptul ca Mubert este capabil sa raspunda cererii de muzica legala si de inalta calitate pentru a satisface nevoile economiei creatorilor digitali. Muzica generata de AI se potriveste cu aceasta crestere accentuata: este imposibil sa ne imaginam stream-uri, podcast-uri si emisiuni fara muzica, iar Mubert permite generarea unei cantitati nelimitate de muzica de orice durata si de orice gen, adaptata la nevoile creatorilor de continut”, a declarat Alex Mubert, Co-CEO si fondator al Mubert.

Mubert creeaza la cerere muzica de inalta calitate, fara drepturi de autor. Compania le permite creatorilor sa isi insoteasca continutul cu o coloana sonora adecvata si libera de drepturi de autor. Mubert permite agentiilor, bloggerilor, streamerilor si companiilor sa genereze piese muzicale unice in peste 150 de genuri, pe baza unei interogari de text, iar piesele pot dura cateva ore.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: