12.000 de kilometri pe „Drumul Matasii”: Primul tren care leaga Marea Britanie de China a ajuns la destinatie

life

Primul tren de marfa care leaga China direct de Marea Britanie a sosit in orasul estic chinez Yiwu sambata, dupa ce a calatorit peste 12.000 de kilometri (7,500 mile), pe cel de-al doilea cel mai lung traseu din lume.

Aceasta calatorie este ultima expresie a dorintei Chinei de a intari legaturile comerciale cu Europa Occidentala, prin renasterea vechii rute comerciale „Drumul Matasii” care permitea transportul de marfuri pretioase pe vechiul continent, arata France 24.

Trenul – incarcat cu whisky, lapte pentru copii, produse farmaceutice si masini – a plecat din Londra pe 10 aprilie si a trecut prin Franta, Belgia, Germania, Polonia, Belarus, Rusia si Kazahstan in timpul calatoriei sale de 20 de zile, inainte de a ajunge in Yiwu, in estul provinciei Zhejiang, un important centru en gros pentru bunuri de larg consum.

Noul traseu este mai lung decat faimoasa ruta feroviara transsiberiana din Rusia, dar cu aproximativ 1000 de kilometri mai scurt decat legatura China-Madrid, care a fost deschisa in 2014.

Londra este al 15-lea oras deservit de acest nou serviciu de transport feroviar propus de compania de stat China Railway Corporation, care este promovat ca fiind mai ieftin decat transportul aerian si mai rapid decat transportul maritim. China, cea mai mare putere comerciala a lumii, a anuntat in 2013 o noua initiativa denumita „Drumul Matasii” destinata intaririi schimburilor comerciale intre Asia, Rusia si Europa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: