externe

„12 tari fac parte deja din coalitia tancurilor”. Zelenski: „Doar armele neutralizeaza teroristii”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a facut un nou apel pentru furnizarea de ajutor militar suplimentar Ucrainei dincolo de tancurile de lupta pe care aliatii Kievului s-au angajat sa le furnizeze, mentionand ca 12 tari fac parte deja din „coalitia de tancuri”, relateaza vineri DPA si EFE, citate de Agerpres.

„Agresiunea rusa poate fi oprita doar cu arme adecvate. Statul terorist nu intelege altfel. Doar armele neutralizeaza teroristii”, a spus Zelenski in discursul sau video cotidian de joi seara, ziua in care Ucraina a fost vizata de un nou val de atacuri cu rachete si drone kamikaze.

„Fiecare racheta ruseasca impotriva oraselor noastre, fiecare drona iraniana utilizata de catre teroristi este un argument in favoarea furnizarii de mai multe arme”, a insistat presedintele ucrainean, a carui armata se afla sub presiunea trupelor ruse in estul si sudul tarii.

Zelenski a multumit Canadei pentru promisiunea de-a furniza Ucrainei tancuri, ultima dintre tarile care au promis un astfel de ajutor, indicand ca de acum 12 tari fac parte din ceea ce el a numit „coalitia de tancuri”.

„Ne extindem coalitia de tancuri: exista o decizie in acest sens din partea Canadei si sunt recunoscator pentru asta. Avem deja 12 tari in coalitia noastra de tancuri”, a subliniat el in obisnuitul sau discurs nocturn.

Zelenski s-a referit si la noile atacuri rusesti cu rachete, soldate joi cu cel putin 11 morti, asigurand ca datorita sistemelor de aparare antiaeriana care au fost livrate de aliati Ucrainei si a profesionalismului militarilor sai „cele mai multe rachete si drone au fost interceptate” joi.

Ceea ce demonstreaza, in opinia sa, ca „agresiunea rusa poate si trebuie oprita doar cu armele potrivite”.

In mesajul sau, Zelenski si-a exprimat recunostinta fata de toti cei care sustin intr-adevar in aceste vremuri grele Ucraina.

„Teroarea rusa” impune o „noua miscare” a fortelor ucrainene „pe front” pentru a asigura infrangerea fortelor terestre ruse, sustine Zelenski.

Din acest motiv, afirma el, cu cat Rusia va pierde mai mult in batalia pentru Donbas, cu atat mai scazut va fi potentialul ei in general”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Crima din Crangasi, adevarul. Victima a incercat sa apere o fata care urma sa fie agresata de alte doua fete. Cele doua fete ii chemasera pe ucigasi in ajutor

Surse judiciare au dezvaluit pentru aktual24.ro filmul evenimentelor de marti seara care au dus la…

9 minute ago

Parchetul General a facut apel, inca mai spera ca judecatorii vor incerca sa ii condamne pe ofiterii de Securitate care l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu

Parchetul General a facut apel in cazul respingerii de catre Curtea de Apel a solicitarii…

16 minute ago

Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei…

22 de minute ago

Mormantul lui Evgheni Prigojin de la Sankt Petersburg, umplut cu beton – sursele rusesti afirma ca s-ar pregati ridicarea unui monument

Mormantul lui Evgheni Prigojin a fost umplut cu beton in ajunul zilei de 1 iunie,…

2 minute ago

Volodimir Zelenski si-a anulat vizita in Spania din cauza situatiei tot mai dificile de pe frontul din estul Ucrainei

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a anulat vizita in Spania, din cauza situatiei dificile de pe…

32 de minute ago

Strigator la cer: Eurovision a amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri prin care solicita eliberarea luptatorilor de la Azovstal luati prizonieri de rusi

Organizatorii concursului Eurovision au amendat delegatia ucraineana pentru ca a purtat tricouri imprimate cu logo-ul…

O oră ago