news

145 de perchezitii, mascatii au confiscat 200 de arme ilegale, dintre care doua sunt letale. Rezultatele operatiunii R_GUNS

Operatiunea ampla a Politiei din 28 iunie, prin Directia Arme Explozivi si Substante Periculoase, ca urmare a evenimentelor cu arme de foc din ultima vreme, a dus la confiscarea a 200 de arme obtinute ilegal, dintre care doua erau letale.

„La data de 28.06.2023 politistii din cadrul structurilor arme, explozivi si substante periculoase sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au pus in aplicare 145 mandate de perchezitie domiciliara care au condus la indisponibilizarea unui numar de 198 arme detinute ilegal provenite din contrabanda, dintre care 2 arme scurte letale, mai multe dispozitive ce par a fi componente esentiale destinate asamblarii in mod artizanal intr-o arma letala si 196 arme neletale supuse autorizarii detinute ilegal.

Aceste rezultate se adauga la cele obtinute in cursul perioadei preoperationale, respectiv 34 arme neletale supuse autorizarii, detinute ilegal si provenite din contrabanda calificata, rezultand un numar total de 232 arme detinute ilegal indisponibilizate in cadrul operatiunii R_GUNS pana la acest moment.

Actiunea a beneficiat atat la nivel central cat si teritorial, de sprijinul politistilor din cadrul structurilor de actiuni speciale, criminalistica, investigatii criminale, ordine publica, si investigarea criminalitatii economice.

Activitatile continua cu scopul scoaterii din circuitul ilegal si a altor arme obiect al traficului ilicit si in vederea documentarii intregii activitati infractionale a persoanelor fizice si juridice vizate”, a anuntat Politia.

„In cursul anului 2023, Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase a documentat activitatea infractionala a doua societati comerciale rezidente juridic si fiscal in Polonia care, prin intermediul unei platforme autohtone, ar fi comercializat, fara drept, unor persoane neautorizate, cetateni romani, arme neletale din categoria celor supuse autorizarii, mai exact arme cu aer comprimat destinate tirului sportiv.

Activitatea vizeaza scoaterea din circuitul ilegal a armelor introduse fara drept pe teritoriul Romaniei, sub indrumarea procurorilor de caz din cadrul unitatilor teritoriale de parchet.

Actiunile fac parte dintr-un ansamblu de masuri dispuse la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu scopul prevenirii producerii unor evenimente negative la regimul armelor si cel al cresterii gradului de siguranta al cetateanului”, a precizat Politia.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

3 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

6 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

3 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

6 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

4 ore ago