15 state din lume in care nu a ajuns coronavirusul nici pana acum. Si se feresc bine ca sa ramana asa

externe

In timp ce marea majoritate a lumii se afla intr-una dintre formele de izolare, mai exista inca 15 state in lume in care nu a ajuns coronavirusul, informeaza The Telegraph. 

Pe lista se afla si cateva state extrem de inchise, precum Coreea de Nord si Turkmenistan, care sustin oficial ca nu au niciun caz de coronavirus insa pentru celelalte state datele sunt credibile. Cele mai avantajate sunt tarile din Oceanul Pacific.

Iata lista celor 15 state, prezentata de The Telegraph:

1. Comoros

Un doctor din Comoros sustine ca utilizarea in masa a unui medicament impotriva malariei a sporit imunitatea populatiei. Autoritatile au introdus insa masuri de prevedere, precum suspendarea zborurilor internationale.

2. Kiribati

Situata in Pacificul de Sud, tara nu a fost atinsa de epidemie, precum alte state din zona. Kiribati a interzis accesul in tara al persoanelor care provin din tari in care au fost inregistrate cazuri de COVID-19.

3. Lesotho

Lesotho este al doilea stat african, dupa Comoros, in care nu s-au inregistrat cazuri de infectii. Are o populatie de 2 milioane de locuitori si se invecineaza cu Africa de Sud, unde sunt mii de cazuri confirmate. Lesotho si-a inchis granitele pana pe 21 aprilie.

4. Insulele Marshall

La fel ca Kiribati, Insulele Marshall  este salvata de pozitionarea geografica. Si acest stat a interzis zborurile internationale in aceasta perioada.

5. Micronesia

Acest vast arhipeleag, cu 607 insule, acopera 1.678 de mile din ocean. „Am navigat multi ani in zona si sunt destul de sigur ca locuitorii de pe multe insule nu au nici cea mai mica idee despre ce se intampla acum in lume”, a declarat scriitorul Mark Stratton pentru publicatia britanica.

6. Nauru

In jur de 200 de turisti ajung anual in Nauru, deci nu este nicio surpriza ca virusul nu a fost detectat aici. Oricum, statul a impus interdictii pentru cei care vin din zonele rosii.

7. Coreea de Nord

Regimul secretos al lui Kim Jong-Un sustine ca nu este niciun caz de infectie in tara, insa nu se poate avea incredere 100% in declaratiile Phenianului, mai ales avand in vedere legaturile stranse cu China.

8. Palau

Inca o insula fara infectii din Oceanul Pacific. Un motiv ar putea fi faptul ca China a rupt legaturile diplomatice cu aceasta tara si le-a interzis cetatenilor sai sa o viziteze pentru ca are kegaturi diplomatice cu Taiwan-ul.

9. Samoa

Samoa are o populatie de 198,413 si a reusit sa tina epidemia departe. Cu toate acestea a fost instaurata starea de urgenta.

10. Insulele Solomon

Avand o populatie de 686,884, tara este considerata ca avand cel mai mare risc de contaminare dintre statele din Pacific. Insa nu a fost inregistrat pana acum niciun caz. Din 23 martie, cetatenii straini nu mai au voie sa intre in aceasta tara.

11. Tadjikistan

Chiar daca are legaturi stranse cu Chia si o populatie de peste 9 milioane, regimul autoritar al presedintelui Emomali Rahmon, aflat la putere din 1992, sustine ca sunt zero cazuri de infectii.

12. Tonga

Tonga are zero cazuri si vrea sa ramana astfel. Si-a inchis granitele, a declarat stare de urgenta si a interzis circulatia pe timpul noptii.

13. Turkmenistan

Chiar daca se afla intre China si Iran, doua tari puternic afectate de pandemie, acesta tara totalitara sustine ca nu are niciun caz de COVID-19. Regimul a interzis purtarea mastilor si orice discutie despre coronavirus. Granitele sunt inchise si zborurile internationale au fost anulate.

14. Tuvalu

Doar 2.000 de turisti ajung in aceasta tara in fiecare an. Prin urmare, in 2020 acest numar va fi si mai mic.

15. Vanuatu

Niciunul dintre cei 307,145 de locuitori din Vanuatu nu este infectat. Insa au fost luate si aici masuri de preventie, precum inchiderea restaurantelor, barurilor si magazinelor la 19.30. Zborurile internationale sunt anulate.

Mai mult despre:


Comentarii: