160 de avioane de lupta israeliene au atacat simultan nordul fasiei Gaza. Palestinienii s-au trezit in mijlocul apocalipsei – Video

externe

Cea mai mare operatiune israeliana din Gaza de la inceputul actualei escalade a constat in 50 de salve de artilerie terestra si bombardamente aeriene executate in decurs de 40 de minute, a informat vineri armata israeliana. 160 de avioane de lupta au atacat simultan reteaua de tuneluri sapata de Hamas in nordul fasiei Gaza.

Atacul a inceput la primele ore ale zilei asupra unor obiective din enclava Gaza si a fost realizat din exterior, fara ca trupele sa intre pe teritoriul Gazei, a precizat armata, dupa informatiile initiale care indicau o ofensiva terestra.

Bombardamentele au vizat in special reteaua de tuneluri de sub Gaza ale militantilor palestinieni, cunoscute si ca „metroul” din Gaza. Avioanele israeliene au lansat 450 de rachete care au lovit 150 de tinte, mentioneaza Times Of Israel.

La randul sau, Ministerul palestinian al sanatatii a afirmat ca de luni si pana vineri, inainte de actuala ofensiva, au fost ucise cel putin 103 persoane, intre care 27 de copii.

Potrivit armatei israeliene, peste 30 dintre cei ucisi de luni pana joi inclusiv erau membri ai militiilor palestiniene.

Militiile au lansat de la debutul confruntarilor peste 1800 de proiectile in directia Israelului, majoritatea fiind interceptate de sistemul israelian antiracheta Domul de fier.

De partea israeliana a fost raportata moartea a sapte persoane, intre care un adolescent, un copil de sase ani si o femeie in varsta care a cazut in timp ce alerga sa se adaposteasca de rachete intr-un refugiu.

Armata israeliana a mai asigurat vineri ca va continua sa atace obiective din Gaza si ca „intentioneaza” sa desfasoare o ofensiva terestra, fiind „pregatita sa faca acest lucru”.

„Nu este ultimul nostru cuvant si aceasta operatiune va continua atata timp cat va fi necesar”, a subliniat premierul israelian Benjamin Netanyahu intr-un mesaj difuzat vineri dimineata pe retelele sociale.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: