17 persoane intoxicate cu insecticid la un hotel din Ramnicu Valcea

news

17 persoane care erau cazate intr-un hotel din municipiul Ramnicu Valcea au fost intoxicate, in noaptea de marti spre miercuri, cu o substanta chimica provenita de la o actiune de deratizare, potrivit ISU Valcea citat de Turnul Sfatului.

Din cele 21 de persoane aflate in hotel doar 17 erau prezente in acel moment. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave, tuse, ameteli, iritatii oculare si respiratorii.

Au fost evaluate medical cinci persoane dintre care un barbat de 50 de ani si o femeie de 46 de ani au fost transportati la UPU Valcea.

In urma masuratorilor, in camera centralei a fost identificata o concentratie mare a unei substante iritante, provenita, probabil, din componenta insecticidului aplicat de un operator economic marti, in jurul pranzului, in incinta hotelului.

Desi s-a avansat solutia relocarii persoanelor cazate in alt resort, dupa ventilarea incaperilor si obtinerea valorilor nule la masuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales sa ramana pe loc.

Cele doua persoane transportate la UPU Valcea sunt stabile, constiente, cu efectele simptomelor initiale mult diminuate.

Politistii efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: