170 de dosare penale pana acum pentru asaltul de la Capitoliu. „Crima, asalt, conspiratie sau razvratire”, cateva dintre acuzatii

externe

Peste 170 de simpatizanti ai presedintelui Donald Trump care au participat saptamana trecuta la asaltul asupra Capitoliului la Washington au dosare penale, numarul lor urmand sa ajunga probabil la cateva sute, a declarat marti un procuror, care a vorbit despre o investigatie de o amploare fara precedent in istoria FBI-ului, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Unii dintre cei anchetati ar putea fi inculpati pentru delicte grave, precum crima, asalt, conspiratie sau razvratire. Pe masura ce investigatiile avanseaza creste si numarul celor arestati. Potrivit procurorului din Washington D.C., Michael Sherwin, numarul inculparilor ar putea spori pe masura ce Biroul Federal de Investigatii (FBI) analizeaza cele peste 100.000 de imagini si inregistrari video din timpul incidentelor.

Unele dintre aceste imagini s-au viralizat pe social-media, cum este fotografia cu un individ care s-a asezat la biroul presedintei Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, dar alte imagini releva delicte mai serioase pentru care sunt deschise noi dosare in timp ce un mare juriu examineaza cazurile.

”Anvergura acestei investigatii si aceste cazuri sunt cu adevarat fara precedent, nu doar in istoria FBI-ului, ci probabil si in istoria Departamentului de Justitie”, a spus procurorul la o conferinta de presa.

Pe de alta parte, politia Capitoliului si alte institutii sunt criticate pentru lipsa lor de reactie in fata acestui asalt, pornit de simpatizantii lui Trump in timp ce Congresul valida alegerea presedintelui Joe Biden. Cinci persoane si-au pierdut viata in incidente, printre care o simpatizanta a presedintelui Trump si un politist.

Mai mult despre:

Comentarii: